Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як заморозити абрикоси на зиму: прості способи

Заморожування абрикосів на зиму — це найкращий спосіб збереження фруктів у порівнянні з консервацією.

При такому способі у плодах залишається більше вітамінів та мінералів. До того ж домашні заморожені фрукти набагато корисніше, ніж куплені взимку в супермаркеті.

Як правильно заморозити абрикоси на зиму — читайте на Фактах ICTV.

Заморожування абрикосів на зиму: основні правила

Якщо ви плануєте заморожувати абрикоси половинками, то обирайте сорти, з яких добре витягається кісточка, щоби половинки залишалися цілими.

Для заморожування цілих фруктів обирайте абрикоси гарної якості, в міру стиглі, щоб при розморожуванні вони не перетворилися на кашу.

Ємність або пакети для заморожування варто брати невеликі, на одну-дві порції, щоб зайвий раз не розморожувати та не заморожувати фрукти.

Багаторазове розморожування та заморожування абрикосів та інших фруктів – небажане, оскільки так вони втрачають свої корисні властивості, смак та структуру.

Як заморозити абрикоси половинками

Заморожувати абрикоси половинками дуже зручно, оскільки потім, перед приготуванням, не потрібно буде витягати кісточки. Це можна зробити перед заморожуванням. До того ж заморожені половинки абрикосів займають менше місця в морозильній камері.

Для заморозки абрикосів половинками необхідно:

  • перебрати та вимити фрукти;
  • викласти їх на рушник та ретельно просушити;
  • розділити на половинки та обережно вийняти кісточки з абрикосів (якщо фрукти великі, то можна порізати їх на четвертинки, щоби вони краще промерзли);
  • після цього необхідно взяти кухонну дощечку, застелити пергаментом та викласти половинки фруктів на відстані 2 см один від одного;
  • поставити в холодильник орієнтовно на 6 годин.

За цей час фрукти добре промерзнуть. Після цього дістаньте дощечку та перекладіть абрикоси у герметичні пакети або ємності для зберігання абрикосів на зиму.

Як заморозити свіжі абрикоси цілими

Процес заморожування цілих абрикосів схожий на заморожування фруктів половинками.

Для цього необхідно:

  • абрикоси перебрати, вимити та добре висушити;
  • викласти фрукти на дощечку та поставити в морозилку;
  • після того, як абрикоси добре промерзнуть, витягнути, розфасувати по пакетах або ємностях та покласти до морозильної камери для зберігання.

Серед способів, як заморозити абрикоси, також є зберігання фруктів у вигляді пюре. Для цього абрикоси перебийте в чаші блендера до стану пюре, розкладіть по ємностям та відправте в морозилку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 18:21:08