Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Складний день для українців: Світоліна вийшла до 1/4 фіналу Вімблдону і не стримала емоцій

Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу турніру серії Grand Slam – Вімбодон-2024.

На стадії 1/8 фіналу вона у двох сетах здолала представницю Китаю Сінь Ю Ван з рахунком 6:2, 6:1. Світоліна єдина представниця України, яка продовжує боротьбу за титул трав’яного мейджору в одиночному розряді.

Світоліна обіграла Ван та вийшла у чвертьфінал Вімблдону

Тенісистки провели на корті 56 хвилин, за які Еліна вісім разів подала навиліт, мала перевагу за віннерсами над суперницею – 21 проти 16, а також припустилася удвічі менше невимушених помилок (10 проти 24).

Зараз дивляться

Перший сет тенісистки розпочали на рівних, але на четвертому геймі Світоліна зробила брейк та повела у рахунку 3:1. За рахунку 5:2 українка взяла подачу суперниці та повела за партіями.

Початок другого сету розвивався за схожим сценарієм – Еліна так само зробила брейк у четвертому геймі, але цього разу китаянка програла наступну свою подачу. Після цього Світоліна подала на матч (6:1) і вийшла до чвертьфіналу.

Після матчу на корті українська тенісистка не стримала емоцій. Також на гру вона вийшла з траурною стрічкою, відреагувавши на масований обстріл України державою-терористом Росією.

— Звісно, в мене був хороший виступ. Але дуже складний день сьогодні для українців. Тому не легко було фокусуватися на матчі. Важко було читати новини із самого ранку, виходити на корт – надзвичайно важко. Я рада, що сьогодні так зіграла і здобула перемогу, – сказала Еліна після гри на корті.

Британська публіка на трибунах підтримала Світоліну оплесками.

Таким чином Еліна втретє у своїй кар’єрі вийшла до стадії 1/4 фіналу Вімблдону. У 2023 році вона дісталася півфіналу, тож це другий поспіль вихід до стадії чвертьфіналу на кортах Лондона.

Наступною суперницею українки стане представниця Казахстану Єленою Рибакіна, яка посідає четверту сходинку рейтингу WTA.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 18:09:07