Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Коли розпочнеться навчальний процес на Чернігівщині: коментує Юрій Музика

Міністерство освіти та науки наприкінці травня надало рекомендації розпочати навчальний рік з серпня та проводити заняття і в суботи теплих місяців року. Ці рекомендації стосуються вишів, коледжів та училищ. Мета таких рекомендацій полягає в тому, щоб забезпечити підготовку закладів освіти до опалювального сезону з урахуванням можливостей залучення альтернативних джерел енергії, — пише ЧеLine.

Проте обговорюється початок навчального процесу в серпні і в школах України. Зокрема, у Львові планують розпочати навчання вже 19 серпня. Також обговорюють початок навчання з серпня в школах Чернівців.

Як же відбуватиметься навчання в закладах освіти на Чернігівщині, розповів у коментарі ЧеLine начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.


Фото: Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика

«Наразі це питання опрацьовується. Ми не відкидаємо можливості почати навчальний процес із серпня, але ще це не ухвалено на жодній нараді. Проте ми здійснюємо підготовку до навчального процесу, хоч з 1 вересня, хоч з 1 серпня. Заходи здійснюються. Важливу увагу приділяємо можливим проблемам під час відключень світла. Зокрема, перевіряємо наявність і справність, проводимо технічний огляд генераторів, запаси пального. Також залишається актуальним питання укриттів. Наразі ще не всі школи Чернігівщини ними забезпечені, здійснюються ремонті роботи, деякі об’єкти будуються. Тобто цей процес не завершується. Проте всі 100% навчальних закладів наразі ми не можемо облаштувати укриттями, бо сьогодні не маємо такої фінансової можливості», – пояснює Юрій Музика.

Юрій Музика зазначає, що наразі 16 шкіл області (4%) узагалі не мають укриттів. До нового навчального року заплановано облаштувати 35 укриттів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, 31 травня у Чернігові відбулися громадські обговорення на тему “Реформа профільної середньої освіти: Чернігівська область” за інціативи Міністерства освіти і науки України у партнерстві зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram


Джерело: mynizhyn.com
2024-07-08 17:41:37