Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Оля Полякова обурена ситуацією з авторськими правами

Співачка Оля Полякова порушила питання щодо авторських прав. На це її наштовхнула нещодавня історія зі збором коштів для героя України, видатного композитора Ігоря Поклада, який планує випустити мемуари.

Оля Полякова обурена ситуацією з авторськими правами

Артистка поділилася, що їй хочеться одночасно плакати й усміхатися. З одного боку, вона радіє тому, що українці одразу відгукнулися на заклик та вже задонатили на випуск книги спогадів. З іншого, її обурює те, що чинне законодавство не захищає авторів пісень та музики.

– Чому це взагалі відбувається? Лауреат Шевченківської премії, автор дійсно легендарних пісень Ой, летіли дикі гуси, Коханий, Сіла птаха збирає з миру по нитці на друк книги? – спитала Полякова.

Вона додала, що пісні Поклада слухають мільйони людей, його музика звучить у фільмах, серіалах. Проте, він не може випустити мемуари за роялті, отримані за свою працю. Артистка також вважає, що суму платежів для авторів за використання їхніх творів слід збільшити.

Зараз дивляться

Оля Полякова закликала звернути увагу на цю ситуацію державних діячів та законотворців, а також грантодавців та громадських інституцій, що опікуються розвитком української мови та культури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 10:13:03