Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ракетна атака на Україну та вибухи у Харкові: головні події ночі 8 липня

Протягом минулої доби зафіксовано 141 бойове зіткнення. Ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари та 80 авіаційних ударів із застосуванням 111 КАБів. Крім цього, окупанти здійснили понад 4000 обстрілів, зокрема 110 – із використанням реактивних систем залпового вогню.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Нічна ракетна атака на Україну 8 липня

Вночі 8 липня росіяни атакували Україну чотирма ракетами Х-101 та двома балістичними ракетами Іскандер-М. Про це повідомляє Командування Повітряних сили ЗСУ.

Зараз дивляться

В результаті бойової роботи нашою протиповітряною обороною знищено три крилаті ракети Х-101 у Житомирській та Черкаській областях.

Сьогодні зранку по всій Україні знову лунала повітряна тривога через підняті ворогом п’ять бортів Ту-95 та один МіГ-31. Проте пусків не зафіксовано.

Вибухи в Харкові вночі 8 липня

Як повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, вночі у Харкові прогриміли потужні вибухи в ніч на 8 липня – ворог поцілив у Основʼянський район міста.

Внаслідок падіння уламків боєприпасу пошкоджено три приватних будинки, сталися пожежі. Дві жінки постраждали. Поранення отримали дві жінки 50 та 75 років, їх госпіталізували. Вибухами також пошкоджені господарчі споруди та авто.

Вибухи в Сумах 8 липня

У Сумах вибухи пролунали у ніч на 8 липня. Ворог вдарив ракетою по передмістю обласного центру. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Російські війська завдали ракетного удару по передмістю Сум, підтвердили у Сумській ОВА. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

Вибухи в Миколаєві: попереджали про загрозу балістики

У Миколаєві вибухи пролунали в ніч на 8 липня. Про це повідомили кореспонденти видання Суспільне новини. Перед вибухами в Миколаєві Повітряні сили ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з Півдня.

У Луцьку чоловік кинув гранату в людей

Увечері 7 липня на одній із вулиць Луцька чоловік кинув бойову гранату зі своєї машини у людей. Граната здетонувала, в результаті постраждали щонайменше п’ять людей. Очевидці події одразу викликали швидку, поліціянтів та рятувальників.

Попередньо відомо, що гранату в людей кинув військовий. Начебто була суперечка між водієм буса і тим військовим. Чоловіка, який кинув гранату, затримано. Відомо про п’ятьох постраждалих.

Партія Марін Ле Пен програє у другому турі виборів у Франції

Ультраправа партія Національне об’єднання Марін Ле Пен за підсумками парламентських виборів у Франції не отримає більшості у парламенті. Про це свідчать попередні дані екзитполів у Франції, які наводить BFMTV. Ультраправе Національне об’єднання фінішувало третім, поступившися партії президента Еммануеля Макрона.

На першому місці: Новий народний фронт, який може мати від 175 до 205 мандатів. На другому місці: альянс Разом президента Франції Емманюеля Макрона – від 150 до 175 мандатів. На третьому місці: Національне обʼєднання Марін Ле Пен – від 115 до 150 мандатів. Проте жодна з партійних коаліцій не набирає абсолютної більшості.

Атака дронів на Воронезьку область РФ

Уночі БпЛА атакували Воронезьку область, збито один безпілотник, повідомив губернатор Олександр Гусєв. За його словами, пошкоджень і постраждалих немає. А місцеві жителі повідомляють, що жодних сповіщень про атаку вони не отримали.

У ніч на 7 липня безпілотники атакували склад із боєприпасами в місцевій Сергіївці, після чого почалася пожежа і детонація. Жителів довелося евакуювати.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 866-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 09:30:06