Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гроссі не візьме участі у Саміті миру

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі не буде брати безпосередньої участі у першому Саміті миру, який розпочнеться у суботу 15 червня у Швейцарії. 

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу, аргументуючи тим, що  не хоче змішувати політичні аспекти з технічною роботою агентства.

– Ні, я не братиму безпосередньої участі, – сказав Гроссі. – У рамках дуже обережного підходу і недопущення змішування політичних міркувань з нашою технічною роботою, ми не збираємося бути присутніми там (на Саміті миру – Ред.), – додав він.

Водночас гендиректор МАГАТЕ вказав на те, що “був на зв’язку” у процесі підготовки саміту з міністром енергетики України Германом Галущенком, а також провів зустріч цього тижня з главою МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассісом.

Зараз дивляться

– Я висловив міністру закордонних справ Швейцарії сподівання, що роль агентства буде обговорюватися (на Саміті миру – Ред.) і що важливість та посилення його незалежної технічної роботи буде підтримано, – зазначив Гроссі.

Саміт миру: що відомо

15 та 16 червня у швейцарському Бюргенштоці відбудеться  Саміт миру.

Лідери багатьох країн і організацій зберуться разом, щоб обговорити невиправдану повномасштабну війну Росії проти України.

Метою Саміту є формування широкої міжнародної підтримки пропозицій президента Володимира Зеленського, які включають повне виведення російських військ з України, проте представників РФ не було запрошено.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-15 13:29:29