Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чому РФ скидає КАБи на мирних українців: Зеленський назвав мету Путіна

Фото: Офіс президента

Росія скидає по 3200-3500 КАБів щомісяця винятково на мирне населення та цивільну інфраструктуру, аби змусити людей залишати міста та села, які вона хоче захопити.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Sky TG24 пояснив, чого саме прагне досягти РФ такими бомбардуваннями.

Чому РФ скидає тисячі КАБів на мирних українців

– Росія використовує на місяць 3200-3500 КАБів, при чому винятково по цивільному населенню, цивільній інфраструктурі. Коли вони б’ють дронами і ракетами, і говорять про військові цілі, то передусім це брехня. Вони використовують тисячі цих КАБів спеціально для того, щоб люди боялися і тікали з того чи іншого міста. Для чого? Щоб Росія мала можливість їх окупувати. І це є головна ціль. Так само, як робив Гітлер, – “коврове” бомбардування – все те саме, як одна методичка, – наголосив він.

Зараз дивляться

Водночас зауважив, що ця тактика Путіна щодо захоплення Харкова не спрацювала, українським захисникам вдалося стабілізувати ситуацію, хоч це було й непросто без довгоочікуваного пакету США.

– Ми очікували позитивного голосування Конгресу США, ми очікували 8 місяців, проте навіть без цього пакету РФ так і не змогла захопити Харків, – додав Зеленський.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 843-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-15 11:55:06