Будівельні матеріали м.Ніжин
Новини Чернігова

Юлія Тимошенко розповіла правду про тарифи на світло

Юлія Тимошенко розповіла правду про тарифи на світло

Інтернет сьогодні не можна уявити без різноманітних явищ, які створюються та поширюються користувачами з усього світу. Однією з найцікавіших і поширених складових цієї онлайн-культури є меми.

Меми – це короткі відео, зображення або тексти, які мають певний гумористичний або сатиричний контекст і призначені для вірусного поширення через соціальні мережі та інші онлайн-платформи. Ці явища дуже швидко стають популярними і можуть залишитися актуальними на довгий час.

 

Слово "мем" походить від грецького слова "mimeme," що означає "імітація." Термін був вперше введений британським етологом та біологом Річардом Докінзом в його книзі "Бідні геніи: Про походження адаптації" в 1976 році. Докінз використовував термін, щоб пояснити, як культурні ідеї і поняття можуть поширюватися в суспільстві аналогічно генам у біологічній еволюції.

Сучасні меми в Інтернеті – це невеликі фрагменти культурного контексту, які відображаються через жарт, цікаву ситуацію, курйозний вигляд або інші смішні аспекти. Їх поширюють користувачі, які відзначаються насолодою від обміну сміхом та креативністю в створенні нових мемів.

Вірусні меми народжуються з неочікуваних подій або обставин. Це може бути фраза, ситуація або вигляд, який різко привернув увагу користувачів. Наприклад, інтернет-фраза або фраза з відео може стати популярною завдяки тому, як вона жартівливо інтерпретується або використовується в різних контекстах.

Політичні меми стали популярним засобом виразу політичних поглядів та коментування подій у політичному світі. Вони можуть використовувати сарказм, іронію або сміх, щоб висміювати або коментувати політичні рішення та дії лідерів.

Меми та інтернет-культура стали невід'ємною частиною сучасного онлайн-світу. Вони сприяють створенню спільнот, обміну гумором та вираженню ідентичності в онлайн-середовищі.

Стаття до відео: 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проєкт реалізовується за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation, проєкт Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (BST), який управляє коштами Кооперативу Агентства США з міжнародного розвитку Opinions expressed in this publication do not necessarily represent those of the Black Sea Trust or its partners Думки зазначені в цій публікації не обов’язково збігаються з думками Black Sea Trust та його партнерів.

Джерело ВИСОКИЙ ВАЛ
13.06.2024