Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Атака на Новоросійськ 17 травня 2024 року: що відомо

Атака на Новоросійськ 17 травня була спецоперацією Головного управління розвідки, а атака на нафтопереробний завод у Туапсе – Служби безпеки України.

Оновлено о 16:00. Про це в коментарі Фактам ICTV повідомили поінформовані джерела.

Усе, що відомо про атаку на Новоросійськ та Туапсе Краснодарського краю РФ 17 травня, – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Новоросійськ і Тупсе на карті

Атака на Новоросійськ 17 травня: що відомо

За даними джерел Фактів ICTV, атака на Новоросійськ 17 травня завершилась вибухами на залізничній станції та в районі нафтового термінала морського порту Новоросійська.

Зокрема, поки нічні вибухи в Новоросійську гриміли один за одним, місцеві повідомляли про знеструмлення порту, де базуються залишки Чорноморського флоту РФ.

Джерела Фактів ICTV констатують: атака на Новоросійськ, Туапсе та Севастополь 17 травня є свідченням того, що росіяни не спроможні захистити свої основні морські бази в поки що окупованому Криму та на російському узбережжі Чорного моря.

– Усе, що їм залишається, – ховати військові кораблі в глибині портів за цивільними суднами. Про домінування свого флоту росіяни можуть забути. Українська “бавовна” знайде їх усюди! – зазначають поінформовані джерела Фактів ICTV.

Атака на Туапсе 17 травня: що відомо

Атака на Туапсе 17 травня була зосереджена на нафтопереробному заводі, який росіяни почали відновлювати попередніх прильотів.

– Дрони СБУ вже вдруге цього року “завітали” на Туапсинський НПЗ. Після нових вибухів доведеться починати ремонт спочатку, – зауважують джерела Фактів ICTV.

Атака на Новоросійськ і Туапсе 17 травня: що кажуть окупанти

У розпал атаки на Новоросійськ і Туапсе 17 травня губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв відзвітував про “придушення” лише понад 10 БпЛА над територією Новоросійська.

Більше подробиць очільник області вирішив не надавати, обмежившись лише інформацією про те, що “через падіння апаратів сталися локальні займання”.

Хоча в цей час місцеві активно писали про атаку на термінали в порту Новоросійська та вибухи в районі Туапсинського НПЗ.

У Міноборони РФ теж обмежились лише “переможним” повідомленням про знищення чи перехоплення над територією Краснодарського краю 44 безпілотників.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 814-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-17 16:00:51