110-річна американка розповіла, яку страву їсть щодня упродовж усього життя
Згідно з даними Геронтологічної дослідницької групи, Йошіко Міва – найстаріша людина японського походження в США.
Активність розуму і тіла
110-рітня жінка належить до нісеїв – японських американців у другому поколінні, відправлених до таборів для інтернованих під час Другої світової війни.
Вона пережила сумнозвісну іспанку, Велику депресію, Другу світову війну, втрату батьків, братів, сестер і друзів, Covid-19 і все ж таки не втрачає оптимізму.
Зараз дивляться
Oldest living Japanese American, 110, who still gets her hair done weekly, shares tips for long life https://t.co/TxPQAWfoNq via @TODAYshow
— Ганна І. (@anni4ka2022) May 16, 2024
Супердовгожителька дає пораду літнім людям, які думають, що життя ось-ось добіжить кінця і не докладають зусиль, щоб його урізноманітнити. З японської життєве гасло Міви перекладається як “Не зупиняйтеся!”.
Сьогодні Йошико живе в будинку для людей похилого віку і каже, що має гарне здоров’я. Щотижня вона відвідує перукаря і не пропускає недільних церковних служб.
Вона затята читачка, займається ікебаною, сумі-е (японським мистецтвом малюванням тушшю), японським шиттям.
Локшина для довголіття
Довгожителька завжди говорила, що окрім позитивного настрою, запорукою довгого життя є активність розуму і тіла. А здоров’я тілу забезпечує, зокрема, і їжа.
Йошіко Міва – фанатка локшини у будь-якому вигляді, їсть її щодня.
– Коли мені було чотири роки, я після смерті мами потрапила до дитбудинку, в якому кухар готував неймовірно смачну локшину, досі пам’ятаю смак, – розповідає жінка.
Йошико із задоволенням їсть будь-який вид лапші – спагеті, удон, рамен, собу…
Міва має трьох синів, 10 онуків, 20 правнуків і одного праправнука.
Джерело: Today
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-16 14:31:42