Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

У межах зони відчуження ЧАЕС на міні підірвався Кінь Пржевальського

Унаслідок російської агресії гинуть дикі червонокнижні тварини. Днями, під час виконання завдань в межах зони відчуження Чорнобильської АЕС, прикордонний наряд акустично задокументував факт мінного вибуху.

Про це зазначає на своїй сторінці Facebook Північний кордон. Держприкордонслужба/

“У ході перевірки ділянки за допомогою безпілотного літального апарату, в межах природоохоронної території, а саме — Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, що перебував під окупацією російських військ, було виявлено загиблу тварину.


Фото: Фіксація випадку від прикорднників. Джерело: Північний кордон. Держприкордонслужба

Як з’ясувалось, на міні підірвався дикий кінь породи Пржевальського. За даним фактом проінформовано відповідні організації.

Нагадаємо, що цей вид диких коней з XX століття рахується зниклим в природі, проте зберігся в деяких зоопарках, після чого відбулася його реінтпродукція у природу. І це єдиний представник ряду конеподібних у дикій фауні України, табуни яких були акліматизовані у  Чорнобильській зоні відчуження та проживають там самостійно без людського втручання.

На жаль, збройна агресія росії — це єдине втручання в кількісну популяцію цих червонокнижних тварин”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляв MYNIZHYN, уранці 11 травня рятувальники Чернігівської області отримали повідомлення про те, що лось впав у водну споруду і не може вибратися. На місце події прибули рятувальники Аварійно-рятувальної частини та побачили виснажену тварину, яка ось-ось захлинеться водою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram


Джерело: mynizhyn.com
2024-05-13 19:21:26