Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сирна паска в духовці: рецепт на Великдень 2024

Скоро Великдень! Більшість господинь вже втомилися від приготування їжу, тому пропонуємо простий рецепт смачної сирної паски.

Сирна паска в духовці: рецепт

Загальний час приготування сирної паски в духовці – 2-3 години.

Фото: Kseniia Glazkova/ Dreamstime

Що потрібно для приготування сирної паски в духовці:

  • Свіжий сир – 500 г
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 150 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Манка – 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Цедра лимона – за смаком
  • Родзинки – 100 г

Процес приготування сирної паски в духовці:

  1. Перетираємо через сито 500 г сиру (або перебиваємо у блендері).
  2. Додаємо столову ложку манки, 100 г м’якого вершкового масла, добре перемішуємо до однорідної маси.
  3. Кладемо в масу 100 г родзинок і ще раз вимішуємо.
  4. У 4 яєць відділяємо жовтки від білків. Жовтки необхідно збити з цукро, поки маса не стане пишною і білою.
  5. Жовтки додаємо до сиру та добре вимішуємо.
  6. Окремо збиваємо білки 4 яєць у густу піну та додаємо до сиру. Ще раз добре перемішуємо.
  7. Форми для випікання змащуємо шматочком вершкового масла і обсипаємо манкою, щоб сирна паска не прилипла до форми. Замість манки можна взяти панірувальні сухарі.
  8. Ставимо форми в духовку, розігріту до 150-170°С. Випікати 1-1,5 години (залежно від духовки та розміру пасок).

Як визначити, що сирна паска готова – серединка повинна прихопитися, а верх підрум’янитися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 23:49:58