Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як зробити мастику: рецепт з цукрової пудри та маршмелоу

У світі кондитерського мистецтва існує безліч методів та інгредієнтів, щоб перетворити звичайні десерти на кондитерські шедеври. Серед цих методів є й використання мастики.

Найпопулярніший варіант як зробити мастику в домашніх умовах – приготувати її з маршмелоу та пудри.

Така мастика має ряд переваг. По-перше, зробити її можна дуже швидко з доступних інгредієнтів: маршмелоу, цукрової пудри, крохмалю, соку лимона чи лимонної кислоти з додаванням невеликої кількості вершкового масла. По-друге, така мастика чудово підходить для фарбування та декорування. Вона добре зберігає колір та форму, дозволяючи створювати яскраві та естетичні дизайни на тортах, печиві та інших солодких виробах.

Як зробити мастику в домашніх умовах: рецепт з маршмелоу та пудри

Для приготування мастики використовуйте цукрову пудру дуже дрібного помелу. Тільки тоді мастика вийде ідеальна, а вироби з неї красиві та приємні. Крохмаль підійде як кукурудзяний, так і картопляний.

Інгредієнти:

  • маршмелоу – 200 г
  • цукрова пудра – 250 г
  • вершкове масло – 40 г
  • крохмаль – 100 г
  • сік лимона – 2 ч. л.

Як зробити мастику: покроковий рецепт

  1. Крохмаль поєднати з цукровою пудрою і разом просіяти через ситечко.
  2. Маршмелоу викласти у скляну миску.
  3. Полити його соком лимона та викласти розм’якшене вершкове масло. У деяких рецептах сік лимона не використовують. Але це варто робити, щоб злегка “підкислити” мастику. Тоді вона вийде не приторно-солодка, а зі смачною приємною кислинкою.
  4. Помістити миску у мікрохвильовку на 1 хвилину. Потім дістати й подивитися, чи увесь зефір розплавився. Якщо ні, помісити його ще на 15-30 хвилин.
  5. Потім розтоплений зефір гарно перемішати.
  6. Крохмаль з пудрою висипати на стіл і викласти маршмелоу.
  7. Замістити, як замішуємо тісто. Сухі інгредієнти повинні поєднатися з маршмелоу. У нас вийде еластична і красива мастика, що не липне до рук.
  8. Мастика з маршмелоу та пудри готова. Загортаємо її у харчову плівку і залишаємо на 1 годину.

Додавання барвників до мастики дозволить створити яскраві та захоплюючі дизайни, які просто зачаровують. Зазвичай барвники додаються до мастики після того, як ми її розігріли в мікрохвильовці. Почніть з зовсім невеликої кількості харчового барвника та додавайте його поступово, ретельно змішуючи, доки не досягнете бажаного відтінку. Можна використовувати як гелеві, так і порошкові барвники.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 13:44:29