Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Страсна середа: що можна та чого не можна робити у цей день

Кожен день Страсного тижня наділений особливим змістом. Це важлива церковна подія, яка супроводжується своїми звичаями. А де є традиції, там є місце і заборонам, і перед одним із найбільших свят вони особливо суворі. Саме час дізнатися, що можна і що не можна робити на Страсну середу.

Страсна середа: що можна і чого не варто робити в цей день

Як відомо, на Страсну середу віряни згадують Помазання Ісуса Христа миром і зраду Юдою.

Загалом, цього дня варто сходити до церкви на службу, адже цього дня відбувається особливе богослужіння. Можна також висповідатися – це один із найбільш вдалих для цього днів.

Зараз дивляться

Як відомо, прибирати в будинку заведено в Чистий четвер, але якщо роботи буде занадто багато, то частину роботи можна зробити трохи раніше. Головне, щоб до п’ятниці в будинку все виблискувало і було готове до Великодня.

Це також стосується і страв: можна на Страсну середу і позайматися приготуванням їжі. Особливо, якщо стіл буде пишним і різноманітним. Страсний тиждень триває весь, і за цей період потрібно допомагати тим, хто цього потребує – зробіть добру справу, але безкорисливо. Вам це точно не буде зайвим.

Що не можна робити у Страсну середу

Страсний тиждень є подією із суворими правилами – у цей час не можна голосно веселитися і радіти. Страсна середа – це час покаяння і молитви. Відпустіть усе погане і відкрийте серце добру.

Традиційно, на церковну подію не можна лаятися і сваритися з близькими, лихословити й бажати іншій людині поганого. Важка фізична праця сьогодні під забороною – це стосується роботи на городі чи в саду, рубання дров та аналогічних завдань.

До речі, Великий піст ще не закінчився, і в останні дні він суворий – не можна їсти все підряд у цей день. Це стосується й алкоголю – не піддавайтеся своїм бажанням і дочекайтеся Великодня, коли обмеження зникнуть.

До речі, серед традицій на Страсний тиждень можна відзначити приготування четвергової солі. Вона допоможе вберегти від лиха всю родину, якщо приготувати її правильно та регулярно використовувати в їжі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-01 12:40:17