Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Жерар Депардьє під вартою через заяви про сексуальне насильство

Легенда французького кіно, 75-річний актор Жерар Депардьє взятий під варту в Парижі через звинувачення в сексуальному насильстві над двома представницями кіноіндустрії.

Жерара Депардьє заарештували – що відомо

Знаменитість вже перебуває під слідством за кілька подібних злочинів, включно з підозрами у зґвалтуванні. Депардьє допитують про два сексуальні напади, що сталися у 2014 та 2021 роках на знімальних майданчиках стрічок Маг та сіамці й Зелені віконниці. Актор категорично заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Перший інцидент, за словами однієї з позивачок, стався у березні 2014 року в місцевості на заході Франції. Потім знімальна група зустрічалася в паризькому будинку Депардьє, де він знову домагався 24-річної асистентки режисера та відпускав непристойні коментарі.

Зараз дивляться

Друга позивачка зазначила, що Жерар Депардьє грубо мацав її та лаявся. Це сталося у вересні 2021 року. Відомо, що жінці 53 роки, у справі вона фігурує під іменем Амелі. Її адвокатка, Карін Дюр’є-Діболт, заявила, що докази вказують на “сексуальне насильство, домагання і зловживання”.

До слова, пані Дюр’є-Діболт представляє інтереси й 28-річної Шарлотти Арнольд, яка стверджує, що Депардьє зґвалтував її у серпні 2018 року. Є навіть запис з камери відеоспостереження, що зафіксував усе. Проте актор стверджує, що секс між ними був за обопільною згодою.

Шарлотта Арнольд відкрито заявила про претензії до Жерара Депардьє після того, як інші жінки звинуватили його в сексуальному насильстві.

Реакція Жерара Депардьє на звинувачення

За кілька днів після пред’явлення звинувачень актор повернувся до роботи на знімальному майданчику поліційної драми Мейгрет і мертва дівчина. У жовтні минулого року він перервав своє мовчання щодо звинувачень у серійному сексуальному насильстві, заявивши, що не є “ані ґвалтівником, ані хижаком”. Свої заперечення він підкріпив відкритим листом до французької преси.

Також у 2023 році було порушено кримінальну справу за фактом ймовірного самогубства французької актриси, яка звинуватила Депардьє в сексуальному насильстві. Вона померла 7 грудня – саме в той день, коли на екрани вийшов новий документальний фільм Жерар Депардьє: Падіння людожера. Стрічку транслювали по всій Франції, і в ній розкриті подробиці ймовірного нападу актора на Еммануель Дебевер, коли вона була ще підлітком.

Тоді ж інша французька акторка – Елен Даррас – подала офіційну скаргу на Депардьє за звинуваченням у сексуальному нападі, заявивши, що він поводився з нею, як зі “шматком м’яса”. Також іспанська журналістка і письменниця Рут База подала в Іспанії скаргу на актора за зґвалтування у 1995 році у Парижі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 17:55:18