Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський озвучив умови, необхідні для просування ЗСУ

Фото: Офіс президента

До України вже почала надходити військова допомога зі Сполучених Штатів, а перехоплення ініціативи на фронті залежатиме від вчасних постачань від країн-партнерів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який прибув до Києва.

Військова допомога США вже в Україні

Зеленський каже, що в той момент, коли росіяни готуються до масштабного наступу, Україна може отримати необхідне озброєння для зриву планів ворога.

Зараз дивляться

– Дещо (з військової допомоги США, – Ред.) вже почало надходити. У деталях не буду казати, що конкретно. На жаль, поки що не все (отримала Україна, – Ред.) для того, щоб наповнити нашу армію та укомплектувати відповідну кількість бригад, — зазначив глава держави.

Глава держави вказує, що угоди про гарантії безпеки, які Україна підписала з низкою держав, стали дуже корисними у той час, поки у США не могли домовитись щодо додаткового фінансування. Завдяки цим угодам, зокрема, країни-партнери підсилювали українську протиповітряну оборону.

Стабілізація фронту та перехоплення ініціативи

Окремо український лідер прокоментував те, що може вплинути на перебіг бойових дій та допомогти Силам оборони України перехопити ініціативу та наблизитись до контрнаступальних дій.

– Стабілізація фронту, потужність нашої армії, перехоплення ініціативи, розгортання контрнаступальних дій – усе це залежить, напевно, від трьох головних пунктів, – сказав він.

За словами Зеленського, першим пунктом є схвалення фінансової допомоги партнерами та позитивні рішення урядів цих країн щодо безпекової допомоги. Президент вказує, що цей пункт є дуже складним, але його можна вважати виконаним.

– Є пакет, є фінансова підтримка. Це значить, що ми можемо розраховувати на ці гроші, – вказав він.

Другим пунктом є вчасне постачання військової підтримки до українських військових.

– Сьогодні позитиву у цьому пункті я поки що не бачу. Поставки є. Вони потроху пішли. Треба цей процес пришвидшити, – нарікає Зеленський.

Останній елемент наближення України до розгортання контрнаступальних дій стосується того, що саме з обіцяної підтримки надійде до України.

– Одне питання, коли є гроші. Це дуже важливо. І ми ще раз вдячні нашим партнерам. Але для нас дуже важливо – що за ці гроші ми отримаємо? І ось це “що” – найголовніше, – каже він.

Наприкінці Володимир Зеленський зауважив, що не каже про те, що можна було б назвати “четвертим пунктом”, а саме, по яких цілях Україна може використовувати ту чи іншу зброю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 17:33:02