Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Боліла спина, а виявили пухлину кишківника: два роки лікарі з США не могли встановити діагноз

В Америці лікарі виявили рак кишківника у пацієнта, який страждав на біль у спині, однак через неправильний діагноз не зміг отримати відповідного лікування понад два роки.

Помилковий діагноз

35-річний американець Марк Свонсон навіть не міг уявити, що біль у спині, який турбував його протягом двох років, може бути одним із симптомів раку кишківника.

Коли він звернувся до лікарів, йому повідомили, що причина болю – неправильна рухливість суглобів у нижній частині хребта.

Пацієнту призначили знеболювальну терапію, а потім радіочастотну абляцію – процедуру, яка усуває біль. Пізніше виявилося, що вона була взагалі не потрібна. Однак час спливав, але нічого не допомагало.

Тоді Марк почав шукати інших спеціалістів. Після невролога його відправили до колоректального хірурга, який діагностував анальну тріщину та призначив операцію.

Але під час хірургічного втручання медики знайшли пухлину у прямій кишці. Додаткове обстеження показало, що це пухлина розміром із м’яч для гольфу.

–  Мене вразило, як лікар повідомив про рак товстої кишки третьої стадії. Це було якось дуже буденно, наче нічого не сталося, але я відчув, що моє життя закінчилося, і заплакав, – згадує чоловік.

Виснажливе лікування

Щоби зменшити пухлину, Марку призначили 10 курсів хіміотерапії, 35 курсів променевої терапії та ще одну операцію.

Після виснажливого лікування стан чоловіка покращився, але за деякий час рак повернувся. Боротьба з хворобою, а також невизначеність майбутнього стали серйозними викликами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні, коли позаду п’ять нових процедур опромінення, Марк Свонсон часто думає про те, чи можна було б уникнути його ситуації, якби рак було виявлено вчасно.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 17:30:38