Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Військова допомога Україні від НАТО – Фонд на 100 млрд євро

Фото: Офіс президента

Генсек НАТО, Єнс Столтенберг, заявив, що союзники докладають усіх зусиль, щоб забезпечити Україну необхідним озброєнням, для блоку це залишається пріоритетом.

Щоб задовольнити всі потреби Києва в обороні, країнам НАТО слід робити більше.

Про це сам політик заявив під час брифінгу в українській столиці, куди він прибув 29 квітня для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським.

Зараз дивляться

— Я вважаю, що нам також потрібні великі багаторічні фінансові зобов’язання для підтримки нашої допомоги. Продемонструвати, що наша підтримка України не короткострокова та разова, а довгострокова та передбачувана, – наголосив Столтенберг.

Заява Зеленського

На цьому ж брифінгу виступив і глава держави Володимир Зеленський, вказавши, що під час зустрічі з генсеком НАТО обидва говорили про створення фонду для України на €100 млрд, про який Столтенберг вперше заявив ще на початку квітня.

— Сьогодні ми обговорили ініціативу Єнса щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони у розмірі 100 млрд євро терміном на п’ять років, – розповів український гарант.

Водночас Зеленський наголосив, що Україні важливо розуміти детальні умови щодо створення такого фонду.

Така ініціатива, за словами президента, не повинна враховувати двосторонню допомогу, передбачену угодами щодо гарантій безпеки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 17:14:50