Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

СБУ затримала подружжя-агентів РФ, які наводили Гради на прикордоння Сумщини

Працівники Служби безпеки на гарячому затримали подружжя-агентів розвідки РФ, які готували удари по підрозділах ЗСУ, що обороняють північно-східні рубежі України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За наявними даними, для обстрілу окупанти планували застосувати різні види озброєння, включаючи РСЗВ БМ-21 Град.

Зараз дивляться

– Щоб скоригувати ворожі атаки, фігуранти мали виявити місця базування Сил оборони та передати їх координати загарбникам, – йдеться у повідомленні.

Про цей задум агресора співробітники СБУ дізналися ще на початковому етапі активності агентів. Завдяки цьому були вжиті комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Обох зловмисників затримали, коли вони проводили дорозвідку поблизу потенційної цілі.

За даними слідства, подружжя безробітних місцевих дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері. Для виконання ворожого завдання зрадники на власному автомобілі об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони.

Під час обшуку у затриманих вилучено мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ на ґуґл-картах.

Покарання для поплічників РФ

Наразі слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Раніше СБУ повідомила пропідозру митрополиту Арсенію Святогірської лаври УПЦ МП, який здавав окупантам розташування блокпостів Сил оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 11:52:46