Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 29 квітня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 29 квітня, розпочинається Страсний тиждень, що завершиться Великоднем 5 травня. Також православні віряни згадують девʼятьох мучеників Кизицьких та преподобного Мемнона.

Ще на цю дату припадає чимало світських свят та подій. Факти ICTV дізналися  детальніше про них, а ще про іменинників, прикмети та заборони, повʼязані із цим днем.

Яке сьогодні свято – 29 квітня 2024 року

Згідно з новим церковним календарем, віряни вшановують девʼятьох мучеників Кизицьких, а також святого Мемнона (12 травня за старим стилем).

Зараз дивляться

Християни Феогнид, Руф, Антипатр, Феост, Артема, Магн, Феодот, Фавмасій та Филимон з міста Кизик несли Слово Христове, за що були піддані гонінням. У переказах йдеться, що їх схопили, катували, увʼязнили та вимагали зректися своєї віри. Вони не пристали на це попри тортури, тож всіх їх стратили. Згодом їхні мощі, що згодом виявилися чудотворними, дістали та поклали спочивати у храмі, зведеному на честь девʼятих мучеників Кизицьких.

Чудотворцем був і преподобний Мемнон, якого згадують сьогодні. Він з юності перебував у єгипетській пустелі та був аскетом. З часом Мемнон очолив один з місцевих монастирів. За ревні молитви та працю його благословило даром провіщення. Крім того, в пустелі відкрилося джерело та згинула сарана. Після смерті святого його іменем відганяли злих духів та шкідливих комах, що могли знищити врожай.

Який сьогодні, 29 квітня 2024, день в Україні

На цю дату припадає Всеукраїнський день футболу. Лишається все менше часу до того, коли всі ми обʼєднаємося, аби вболівати за нашу збірну на Євро-2024. До слова, футбол вважається найпоширенішим видом спорту на планеті, оскільки доступний не лише професіоналам, а й усім любителям поганяти мʼяча.

У світі сьогодні відзначають Міжнародний день заснування Організації із заборони хімічної зброї, а разом з ним і День пам’яті всіх жертв застосування хімічної зброї. На жаль, українці знають про цей вид озброєння не з наукових статей. Під час російсько-української війни ворог не раз вдавався до застосування хімічної зброї,  порушуючи заборону.

На 29 квітня припадає й дві медичні події – Міжнародний день імунології, що наголошує на важливості специфічної профілактики захворювань, та День недіагностованих захворювань, що акцентує на підвищенні обізнаності про генетичні недуги, на які страждають люди, зокрема діти.

Також сьогодні свято у всіх хто любить рух – Міжнародний день танцю – та має чимало мрій – Всесвітній день бажань. Також 29 квітня відзначається День застібки-блискавки, яку кожен з нас використовує чи не щодня.

Хто святкує день ангела 29 квітня

Якщо серед ваших рідних та близьких є власники чоловічих імен Арсеній, Артем, Богдан та Василь, це гарна нагода сказати їм кілька приємних слів. Адже саме сьогодні вони відзначають іменини.

Що не можна робити 29 квітня 2024 року

Астрологи не радять робити дрібну та рутинну роботу, вживати їжу тваринного походження, напружувати зір, займатися самолікуванням та стригтися.

Також під забороною співи та веселощі, алкоголь та лайки. Крім того, не рекомендується брати в борг, щоб це не було – речі чи гроші.

Що можна робити сьогодні

День сприяє втіленню грандіозних планів, визначенню з метою, вибору або зміні професії. Цього дня добре для організму буде постування чи голодування. Це гарний час для того, щоби провести день у колі друзів чи в родині. Корисно навести лад на робочому місці, розклавши все по місцях.

Народні прикмети на 29 квітня 2024

  • Яка погода сьогодні, таким буде весь травень.
  • Якщо на дворі прохолодно й вітряно, то чекайте такого ж літа.
  • Проливний дощ — до спеки влітку.
  • Грім віщує добрий врожай хліба.
  • Скільки подорожника зʼявилося — стільки буде й врожаю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 05:34:29