Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ілон Маск про відсутність стратегії та вічну війну: в ОП відповіли

Засновник компанії SpaceX, мільярдер Ілон Маск висловив стурбованість тим, що ні в кого у світі немає стратегії виходу “з вічної війни”.

Про це він написав у себе у Х (раніше Twitter) після голосування у Палаті представників за передачу військової допомоги Україні.

— Є лише вічна війна, в якій діти гинуть у вирвах від артилерійських снарядів чи кулеметної черги, снайперів чи на мінних полях, – стверджує Маск.

Відповідь Подоляка на слова Маска

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зауважив, що у занепокоєнні Маска не простежується найпростіша логіка.

Зараз дивляться

— Тому що реалістична та об’єктивна стратегія виходу є кричуще простою. Агресор – РФ – беззастережно залишає чужу суверенну територію і гаряча фаза війни негайно закінчується. Я чудово розумію, що іноді прості істини усвідомити вкрай складно, проте повторюся: агресор — РФ — який неспровоковане напав на іншу країну з єдиною метою окупації/вбивства/захоплення, залишає чужу територію, повертає вкрадене та відновлює верховенство міжнародного права, — написав він у себе у Х свою позицію.

Подоляк здивувався тому, що Маск, який має вплив глобального масштабу, не розуміє такої очевидної стратегії.

— Яку ще стратегію виходу слід шукати/обговорювати? І чи можна щось побудувати лише на несправедливості?, – поставив він риторичні запитання американському винахіднику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 23:52:35