Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 21 квітня 2024 року

Фото: Факти ICTV

Держава-терорист Росія 21 квітня атакувала Херсонщину, а також здійснила удар по Харкову, де є щонайменше один постраждалий.

Тим часом за Часів Яр Донецької області точаться важкі бої, а Росія здійснює обстріли міста з авіації, артилерії та штурмує його піхотою.

Що відбулося в Україні та світі за добу 21 квітня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Бої за Часів Яр

Ситуація довкола Часового Яру на Донеччині контрольована підрозділами Сил оборони, російських загарбників у місті зараз немає, заявив речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

Він зазначив, що за останні кілька днів ситуація у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця ускладнилася, але контрольована. Найгарячішими залишаються Бахмутський та Авдіївський напрямки.

За його словами, ворог продовжує застосовувати всі можливі засоби наступу, зокрема керовані авіабомби, дрони, артилерію, авіацію, бронетехніку. Також почастішали атаки малими групами штурмовиків на бронетехніці.

– Часів Яр тримається. Ситуація контрольована, противника в місті немає. Штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки дронів і артилерії… Для обстрілу Часового Яру та Бахмутського напрямку загалом російська армія використовує боєприпаси північнокорейського та китайського виробництва, – розповів Волошин.

Вибух на Херсонщині

Вранці 21 квітня російські окупанти скинули дві керовані авіабомби на село Козацьке Новокаховської громади на Херсонщині.

В результаті було повністю зруйновано під’їзд п’ятиповерхового будинку, в іншому будинку спалахнула пожежа, заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

На щастя, ніхто із мешканців населеного пункту не постраждав.

Вибухи у Харкові 21 квітня

Ввечері 21 квітня у Харкові пролунали вибухи. Згодом стало відомо, що місто знаходиться під обстрілом російської армії.

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що є щонайменше один постраждалий.

– У Харкові було чутно вибух. Попередньо – на околиці міста. За інформацією, що потребує уточнення, є мінімум один постраждалий, – повідомив він.

Згодом очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що вибухи у Харкові пов’язані із ударами ворога по місту.

– Окупанти вдарили по Харкову. На цю хвилину є інформація про одного пораненого – цивільний чоловік 19 років госпіталізований до медичної установи, медики надають всю необхідну допомогу, – написав він.

Вбили поліцейського: на Одещині затримали двох військових

На Одещині у неділю, 21 квітня, затримали нападників на поліціянтів у Вінницькій області, які вбили 20-річного патрульного та поранили його колегу.

Зловмисники переховувалися на території Одещини. Їх затримали за силової підтримки спецпідрозділу Нацполіції КОРД.

Правоохоронці встановили, що затримані – батько та син віком 52 і 26 років. Обидва є уродженцями Вінницької області та військовослужбовцями.

Вигівський повідомив, що поліціянт, який загинув під час виконання своїх обов’язків, встиг вистрелити й поранити зловмисників. Він намагався захистити напарника, на якого напали першим.

Вибухи в Криму та корабель Комуна

Зранку 21 квітня в окупованому Криму пролунали вибухи, їх чули в районі Севастополя.

Місцеві жителі повідомляли, що все охопило димом, а в напрямку бухт на півночі Севастополя помчали пожежні машини.

Крім того, на певний час зупинявся рух транспорту незаконно збудованим Керченським мостом.

За годину після вибухів у Криму 21 квітня Развожаєв заявив про відбиття атаки протикорабельної ракети на одному з кораблів на півночі Севастополя.

Згодом фахівці OSINT підтвердили пошкодження судна Комуна під час вибухів у Криму 21 квітня. Відомо, що ще вранці судно стояло біля причалу №14 в Севастополі.

Після вибухів біля Комуни почали крутитися буксири.

Що відомо про судно Комуна – читайте на Фактах ICTV.

Підрив гранати у Києві

Зранку у неділю 21 квітня в одному з гаражних кооперативів у Голосіївському районі Києва пролунав звук вибуху.

Коли на місце прибули правоохоронці, вони знайшли тіло чоловіка 1968 р. н. Згодом стало відомо, що вибух стався внаслідок детонації гранати.

Попередньо, причиною смерті стало осколкове поранення.

– Слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 із додатковою кваліфікацією самогубство Кримінального кодексу, – повідомляють у пресслужбі столичного управління НП.

Наразі проводиться слідство та з’ясування всіх обставин трагічного інциденту.

Війна в Україні, Харків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 22:24:59