Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 17 квітня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 17 квітня, професійне свято відзначають українські пожежники, православні віряни вшановують памʼять преподобних Симеона та Акакія.

Факти ICTV дізналися більше про свята, що припадають на цю дату, іменинників, прикмети та заборони, повʼязані із нею.

Яке сьогодні свято – 17 квітня 2024 року

Цього дня православна церква згадує преподобного Симеона та преподобного Акакія, єпископа Мелитинського. Святий Симеон був єпископом міста Селевкії. На нього донесли перському царю та оббрехали, що він шпигує для греків. Священника схопили та кинули до вʼязниці, а потім стратили, бо він не хотів відмовитися від віри.

Зараз дивляться

Преподобний Акакій з дитинства був відданий Богу та мав дар чудотворства. Він залишив по собі збудовані за його ініціативи храми та багато проповідував, допомагав нужденним.

Який сьогодні, 17 квітня 2024, день в Україні

На цю дату у нашій країні припадає День пожежної охорони. Це професійне свято відзначається з 1995 року, у 2013-му дату змінили з 29 січня на 17 квітня. Вогнеборці працюють у складних та небезпечних умовах, зокрема ліквідуючи наслідки російських обстрілів. Вони готові завжди прийти на допомогу.

Медична спільнота сьогодні акцентує на проблемах людей, що мають порушене згортання крові. У Всесвітній день боротьби з гемофілією лікарі привертають увагу до цього спадкового невиліковного захворювання. Його спричиняє зміна одного гена в Х хромосомі.

Також 17 квітня відзначається Міжнародний день шанування кажанівМіжнародний день кави (День еспресо) та Міжнародний день поезії хайку, відомої своєю глибиною, красою та простотою.

Хто святкує день ангела 17 квітня

Серед іменинників сьогодні – хлопчики та чоловіки, що носять імена Адріан, Єфрем, Іван, Михайло, Олександр, Семен, Федір.

Що не можна робити 17 квітня 2024 року

Згідно з народними віруваннями цього дня не слід купувати чи пекти хліб, зокрема ввечері, щоби не накликати хвороби. Не варто надовго затримуватися біля дзеркала. Також під забороною веселощі, співи й танці.

Астрологи кажуть про цей день як про енергетично важкий. Він не вдалий для бізнесу, весіль та навіть заручин, а також медитацій й інших духовних практик. Відмовтеся від алкоголю та обмежте себе у міцній каві, а ще намагайтеся тримати себе в руках і не давайте волю агресії.

Що можна робити сьогодні

У давні бджолярі цього дня починали виставляти вулики на двір та кропили їх освяченою водою. Хоч народна традиція і забороняє сьогодні веселитися, місячний календар навпаки каже про цей день як про гарний привід для святкувань та радощів.

Народні прикмети на 17 квітня 2024

  • Дощ зранку — вдень буде сонце.
  • Бджоли сидять на вишні – чекайте гарних врожаїв з дерев.
  • Якщо бджоли літають неквапом – багато меду не буде.
  • Вільха у сережках – вродить овес, шишок багато – ячмінь.
  • Грім в цей день віщує багатий урожай пшениці в цьому році.
  • Небо в хмарах – весь квітень буде негожим.
  • Вдень тепло, вночі холодно – погода поліпшиться.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 05:34:45