Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

F-16 для України – Нідерланди передадуть літаки з найновішим озброєнням

Королівство Норвегія заявило про готовність передати Україні американські винищувачі четвертого покоління F-16, оснащені найновішим озброєнням.

Ці літаки здатні вражати бойові цілі поза фронтової лінії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде під час брифінгу зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою.

Зараз дивляться

— Я переконаний, що Україна має посилювати свій ударний потенціал, завдавати ударів за лінією фронту. І це одна з причин, чому ми дуже раді приєднатися до коаліції з F-16, де ми передаватимемо норвезькі F-16 – оновлені, у добрій формі, – зазначив норвезький дипломат.

Він не став називати кількість винищувачів, які будуть передані Києву в рамках авіаційної коаліції, проте наголосив, що це буде “значна кількість”.

— F-16 дуже сучасна технологічна платформа, але головне ще й система озброєння, яку можна навісити на платформу. Як комплекс це буде досить значним вкладом у перемогу України, – запевнив Ейде.

Авіаційна коаліція

Авіаційна коаліція є неформальною організацією країн, мета яких – передача українським військам багатоцільових винищувачів.

Коаліція була створена у травні 2023 року, і Норвегія стала однією з перших держав, яка до неї вступила.

Країна переозброює свої Повітряні сили на винищувачі F-35, тому анонсувала передачу Києву понад 40 літаків F-16 зі свого арсеналу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-15 17:25:27