Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

За рішенням суду канадійцю, який відчуває себе жінкою, оплатять вагінопластику але пеніс залишать

33-річний мешканець штату Онтаріо хоче мати і вагіну, і пеніс.

К.С., як зазначено в позові до суду, народився чоловіком, але відчуває себе жінкою. Тож для вагінопластики мав право отримати державне фінансування. Але, через судову казуїстику йому відмовили.

Судова тяганина тривала два роки

Оскільки держава оплачує лише одну поєднану операцію зі зміни статі – в даному випадку вагінопластику з пенектомією (видалення чоловічого статевого органа) а К.С. вимагав пеніс залишити, чоловіку у фінансуванні відмовили.

Зараз дивляться

К.С. подав до суду, доводячи, що видалення пеніса йому не потрібне, оскільки це може призвести до ускладнень, як от, нетримання сечі через урологічне перенаправлення, чи дисфункції оргазму. Та й узагалі призведе до втрати особистості і може розглядатися як незаконний акт конверсійної терапії.

Судова тяганина тривала з 2022 року.

Зроблять піхву, не ушкоджуючи пеніс

І ось нарешті Окружний суд Онтаріо постановив, що штат таки має заплатити за вагінопластику, пеніса ж не чіпатимуть.

Одностайне рішення колегії суддів Окружного суду Онтаріо може розширити доступ до подібних операцій для людей, які ідентифікують себе як небінарні, тобто ні повністю чоловік, ні повністю жінка.

Суд заявив, що висновок апеляційної комісії також узгоджується зі стандартами догляду, розробленими впливовою Всесвітньою професійною асоціацією трансгендерного здоров’я (WPATH).

Перш за все – цінність і безпека особи

– Стандарти WPATH прямо вказують на вагінопластику без пенектомії як на хірургічний варіант для деяких небінарних людей, — заявив суддя Бріз Девіс.

Суд вирішив , що вимагати від трансгендерної або небінарної особи, яка народилася чоловіком, видалити свій пеніс, щоб отримати державне фінансування на вагінопластику, було б несумісним із цінностями рівності та безпекою особи.

Джерело: National Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-15 17:10:50