Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у ДТЕК назвали чотири умови

Введення влітку погодинних графіків відключення електроенергії для побутових споживачів можливе лише за умови збігу чотирьох факторів.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону Єдині новини.

Чи будуть відключення електроенергії влітку

За умови, якщо не буде відновлена зруйнована теплова генерація. По-друге, буде велике споживання через підвищення температури. Влітку це відбувається зазвичай у липні та серпні. По-третє, не вистачатиме обсягу електроенергії, яку ми отримуємо з Європи. І четверте – не буде можливості передати у певні регіони необхідний обсяг електроенергії, – пояснив він.

Зараз дивляться

За його словами, якщо буде збіг усіх чотирьох факторів, єдиний спосіб збалансувати енергосистему систему – знизити споживання, а це можливо лише завдяки погодинним графікам відключення.

– Наразі енергосистема збалансована, тому що температура повітря комфортна, не вмикаються кондиціонери і вже вимкнено опалення. І зараз немає пікових навантажень у жодному з регіонів. Тому є можливість уникати знеструмлень споживачів, – додав Сахарук.

Станом на 13 квітня, за даними Міненерго, діють обмеження споживання у Харківській та Дніпропетровській (для промисловості у Кривому Розі) областях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-13 14:35:08