Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ембарго США та Британії на метали з Росії: що відомо

Міністерство фінансів США у координації з урядом Великої Британії 12 квітня запровадили заборону на імпорт алюмінію, міді та нікелю з РФ.

Ембарго США та Британії на метали з Росії

Торгівля цими металами, виробленими в Росії після 13 квітня, буде заборонена на Лондонській біржі металів (LME) та Чиказькій товарній біржі (CME), повідомляється на сайтах американського Мінфіну та британського уряду.

– Спільні дії Великої Британії та США ґрунтуються на забороні імпорту металів, спрямованій проти російського експорту алюмінію, міді та нікелю на суму $40 млрд, – мовиться в заяві британського уряду.

Зараз дивляться

За його оцінками, обсяг доходів РФ від експорту металів від початку повномасштабного вторгнення в Україну скоротився з $25 млрд до $15 млрд, а запроваджені заходи спрямовані на подальше їх зменшення.

– Позбавити Путіна можливості вести свою незаконну війну в Україні можна лише тоді, коли ми діятимемо разом з нашими союзниками, – заявив міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант.

23 лютого Рада ЄС ухвалила тринадцятий пакет обмежувальних заходів проти РФ. У ньому – ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності України.

Євросоюз також розпочав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії, який мають ухвалити цієї весни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-13 12:38:16