Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ситуація у Часовому Яру та Богданівці 13 квітня 2024

Фото: Нацполіція

Ситуація довкола Часового Яру Донецької області досить складна, але контрольована Силами оборони. Окупантів немає ні в околицях, ні в самому місті. За Богданівку тривають інтенсивні бої.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів Ахіллес 92 окремої штурмової бригади імені Івана Сірка Юрій Федоренко.

Ситуація у Часовом Яру на 13 квітня

– Попри те, що противник застосовує весь ударно-штурмовий потенціал, зокрема штурмову авіацію та значну кількість КАБів, на сьогодні йому не вдалося зайти на околиці Часового Яру чи в саме місто. Противник також намагається діяти за тактикою, яку застосовував у Бахмуті та Авдіївці, тобто штурмувати додатково по флангах, – пояснив військовий.

Зараз дивляться

За його словами, українські захисники не просто обороняються, а й додатково проводять заходи щодо покращення переднього краю і, коли є така можливість, вибивають противника із займаних позицій.

– Тому, на моє переконання, у найближчій перспективі у противника не буде можливості окупувати населений пункт Часів Яр. Багато залежить від кількості боєприпасів, чи дадуть допомогу США, а також від засобів ППО, чи з’являться у нас додаткові боєприпаси, щоб ми адекватно протидіяти ворожій авіації, – підсумував комбат.

Бої за Богданівку на Бахмутському напрямку

У Міноборони повідомили, що за Богданівку на Бахмутському напрямку тривають інтенсивні бої.

– Вночі штурмові групи ворога пробилися на північну околицю міста. Богданівка зараз під контролем Сил оборони. Іде бій, ворог не припиняє штурмів, – кажуть у відомстві.

Федоренко також підтвердив, що окупанти намагалися штурмувати Богданівку та Іванівське, проте за останню добу тактичних успіхів не мали.

– На сьогодні орієнтовно 70% Богданівки перебуває під окупацією, 30% –  контролюється Силами оборони. В Іванівському схожа ситуація. За кожен будинок йдуть жваві бої, тому деякі позиції є перехідними, – зауважив він.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 780-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-13 11:00:59