Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Яке сьогодні свято – 13 квітня 2024: день ангела, прикмети та що не можна робити

Сьогодні, 13 квітня, світ відзначає день рок-н-ролу та дякую рослинам. Православні віряни вшановують священномученика Артемона.

Факти ICTV дізналися більше про історію свят та подій цього дня, іменинників, а також про прикмети та заборони, що з ним повʼязані.

Яке сьогодні свято – 13 квітня 2014 року

Православна церква згадує священномученика Артемона, що зазнав гонінь за часів правління імператора Діоклетіана. Він був серед священників, які попри заборону виконували християнські обряди та не відмовилися від своєї віри. Артемона арештували та катували, а потім стратили через те, що він не став відмовлятися від своїх переконань.

Зараз дивляться

Також на цю дату припадає батьківська поминальна субота у межах Великого посту, коли заведено вшановувати рідних, яких вже немає. Віряни ходять в церкву, аби поставити заупокійні свічки, або ж відвідують цвинтар, де поховані батьки та інші родичі.

Який сьогодні, 13 квітня 2024, день в Україні

Меломани по всі планеті відзначають Всесвітній день рок-н-ролу. Це неофіційне свято, проте його дуже люблять прихильники цього вічного стилю музики, драйву та запальних танців. Рок-н-рол зародився у США, але швидко підкорив інші країни та став не просто способом життя, а й проявом соціального протесту.

Щороку 13 квітня відзначається і День повільного мистецтва. Він покликаний зупинити людей та зануритися у споглядання творів різних митців.

На цю дату припадає Міжнародний день поінформованості про функціональні неврологічні розлади. У цьому стані тіло і мозок не працюють як належить, що призводить до різних фізичних та неврологічних наслідків. Цього дня лікарі підвищують обізнаність людей про такі недуги, щоби кожен вчасно робив діагностику та проходив терапію.

Також сьогодні відзначається Міжнародний день подяки рослинам, адже без них життя на планеті було б не просто неповноцінне, а й неможливе.

Хто святкує день ангела 13 квітня

Цього дня привітайте знайомих Дмитрів та Георгіїв. Так само буде доречно назвати одним з цих імен хлопчика, що саме сьогодні зʼявився на світ.

Що не можна робити 13 квітня 2024 року

За давнім звичаєм під заборону потрапляють земельні роботи, домашні справи та лайки. Астрологи радять бути обережними з інформацією та попереджають про небезпеку крадіжок і втрат. Протипоказано голодувати.

Згідно з місячним календарем, сьогодні не найкращий день для укладання шлюбу, ба більше варто перенести церемонію на інший день, аби уникнути швидкого розлучення та навіть катастрофи в особистому житті.

Що можна робити сьогодні

Цей день сприяє побудові планів та змінам у бізнесі. Сьогодні добре працює система. травлення, тож можна дозволити собі смачно попоїсти. Головне — повільно та ретельно пережовувати їжу та отримувати задоволення від кожного шматочка.

Народні прикмети на 13 квітня 2024

  • Ворони повсідалися на верхні гілки дерев – у травні буде тепло.
  • Тепло віщує й голосний спів зозулі.
  • Нічне небо в зорях – влітку чекайте великого врожаю.
  • Дуб позеленів — дні будуть ясні та гожі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-13 05:34:10