Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна може отримати прототип лазера DragonFire: Британія розглядає такий варіант

Велика Британія планує додати до свого арсеналу новітню лазерну зброю DragonFire до 2027 року. Водночас працює над тим, щоб надати Україні її прототип раніше – навіть якщо вона не буде допрацьована на 100%.

Про це заявив британський міністр оборони Грант Шеппс після відвідання лабораторії з розробки лазера, здатного збивати ворожі безпілотники і ракети.

Україна може отримати прототип лазера DragonFire

За його словами, затримки з розгортанням нових технологій в озброєнні є “найбільшим марнотратством грошей в обороні”.

Зараз дивляться

– Кожного разу, коли відбувається затримка, це призводить до певних витрат. Я хочу прискорити те, що зазвичай було б дуже тривалим процесом, можливо, до 10 років, до набагато коротших часових рамок і розгорнути його, потенційно на кораблях і потенційно на суші, – зауважив Шеппс.

За його словами, хоча технологія ще не готова до застосування в бою, він домовляється з розробниками про те, як Британія може просунути DragonFire для використання в умовах конфлікту на місцях.

– Скажімо так, вона не повинна бути на 100% ідеальною, щоб українці, можливо, отримали її в свої руки. 2027 рік – це поки що дата, але, звичайно, я подивлюся, що ми можемо зробити, щоб прискорити цей процес, – підсумував він.

Що відомо про DragonFire

У січні 2024 року Велика Британія провела успішні випробування лазерної зброї DragonFire, які відбулися біля узбережжя Шотландії, показавши на відео ураження повітряної цілі.

Вона настільки точна, що може влучити в маленьку монету на відстані 1 км, але її максимальна дальність залишається засекреченою.

Водночас дешева: один постріл коштує близько $13. А ракета для ППО – мільйони доларів.

Фото: скрін відео

Джерело: The Telegraph

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 14:08:55