Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тральщики ВМФ України Черкаси та Чернігів базуватимуться у Портсмуті

Тральщики-шукачі мін Черкаси та Чернігів ВМС України тимчасово базуватимуться на базі у Великій Британії. Про це повідомила пресслужба Королівського ВМФ Великої Британії.

Тимчасовим місцем базування буде військово-морська база у Портсмуті.

Обидва судна – колишні морські тральщики HMS Shoreham і HMS Grimsby британського флоту, які перейменовані на Черкаси та Чернігів після їхньої передачі Україні у 2023 році.

Зараз дивляться

— Кораблі базуватимуться в Портсмуті в найближчому майбутньому, готуючись до навчань з Королівськими ВМС разом з ВМС США у водах Великої Британії, які допоможуть Україні зрозуміти, як діяти разом з флотами НАТО, – йдеться у повідомленні.

Протягом останніх 18 місяців українські моряки проходили підготовку з інструкторами Королівського флоту з оперативних стандартів і підготовки флоту.

Поки тральщики Черкаси та Чернігів не можуть повернутися в Україну, оскільки не можуть увійти в Чорне море через умови Конвенції Монтре, яка обмежує прохід військових кораблів через протоку Босфор під час війни.

Зазначимо, що говорячи про тральщик Черкаси, йдеться не про той, що був втрачений після окупації Криму росіянами. Але судно HMS Shoreham отримало ту ж назву та ідентичний номер.

Фото: Royal Navy

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 12:39:59