Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Бореться з випадінням волосся, захищає від лупи, запобігає посивінню: дерматолог про користь моркви

Згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Food Science and Technology, морква містить елементи, які допомагають боротися з багатьма проблемами шкіри голови і волосся. Вона містить вітаміни A, B6, B1, B3, B2, K і C, а також клітковину, калій, залізо, цинк, фосфор, бета-каротин і антиоксиданти.

Завдяки моркві волосся ростиме, лупа зникне, сивина омине

Доктор медичних наук, відомий індійський дерматолог Д. М. Махаджан назвав п’ять переваг моркви як ефективного засобу для піклування про волосся.

Перш за все, морква допомагає боротися з випадінням волосся.

Зараз дивляться

Вітамін А, який міститься в ній, допоможе подолати  проблеми з надмірною сухістю волосся, що робить волосини тонкими і ламкими.

По-друге, морква стимулює ріст волосся.

Основні поживні речовини, які містяться в ній, такі як біотин і вітамін А, прискорюють утворення кератину. А вітаміни С і Е діють як потужні антиоксиданти. Усе разом зміцнює стрижень волосин.

По-третє, морква запобігає інфекціям шкіри голови.

– Каротол, лікопін, кавова кислота, поліацетилени та антоціани, які містить морква, чудово борються з бактеріями та грибками, – стверджує дерматолог.

Дослідження підтвердили, що морква містить біоактивний поліацетилен типу фалькарінолу, який має потужні антибактеріальні, протигрибкові, протизапальні та протиракові властивості.

Ці рослинні компоненти значно обмежують активність мікробів, а значить, здатні запобігати розвитку стригучого лишаю, фолікуліту та вугрів на шкірі голови.

По-четверте, морква захищає від лупи.

Протигрибкові властивості моркви пов’язані з наявністю каротолу та антоціанів, що пригнічують ріст грибка, який викликає лупу на шкірі голови.

Крім того, морква здатна регулювати вироблення жиру, що допомагає в подальшому лікуванні лупи.

По-п’яте, морква запобігає передчасному посивінню.

Передчасне посивіння волосся, за словами дерматолога, зазвичай викликане окисним стресом. Морква та її олії вважаються суперпродуктами для волосся завдяки сильному вмісту антиоксидантів.

Бета-каротин, вітаміни Е та С, кавова кислота, флавоноїди та антоціани, що містяться в цьому овочі, сприяють поглинанню активних форм кисню та мінімізації окислювального стресу.

Як використовувати моркву для волосся

Доктор Махаджан дає рецепти кількох ефективних і легких морквяних масок для росту волосся.

Маска для волосся з моркви, оливкової олії, цибулі та лимона.

Одну моркву і одну цибулину наріжте дрібними шматочками і збийте міксером. Додайте до цієї пасти дві чайні ложки лимонного соку та дві столові ложки оливкової олії.

Після нанесення залиште цю маску на волоссі на 15 хвилин. Для змивання використовуйте щадний шампунь.

Маска для волосся з моркви, меду та авокадо

Наріжте дві моркви і половинку авокадо маленькими шматочками, збийте все у пасту. Додайте дві столові ложки меду і перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Нанесіть цю пасту на шкіру голови та волосся, втираючи протягом 30 хвилин. Потім змийте м’яким шампунем.

Маска для волосся з моркви, банана і йогурту

Одну моркву і один банан наріжте дрібними шматочками. Збийте у пасту, додавши дві столові ложки йогурту.

Покрийте всю голову цією маскою для волосся, накрийте її шапочкою для душу і залиште на півгодини. Змийте м’яким шампунем.

Джерело: HealthShots

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-06 14:07:02