Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Нідерландах працюючих українських біженців зобов’яжуть платити за притулок

Громадян України, які після початку повномасштабного вторгнення РФ знайшли притулок в Нідерландах, незабаром можуть зобов’язати платити особистий внесок у розмірі 350 євро.

Про це повідомляє NOS.

– Українським біженцям, які працюють, незабаром доведеться сплачувати максимум майже 350 євро особистих внесків. Це становить близько 105 євро за воду, газ та електрику та близько 242 євро внеску для людей, які отримують харчування за місцем проживання, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що державний секретар Ерік ван дер Бург написав Палаті представників, що він обирає “просту і зрозумілу модель” щодо сплати послуг, оскільки правила повинні застосовуватися якомога однаковіше.

Зараз дивляться

Минулого тижня більшість у парламенті підтримала ідею про те, щоб працевлаштовані українські біженці сплачували внески на утримання свого притулку.

Ван дер Бург сподівається, що це заохотить більше українців знайти власне житло, звільнивши місце в переповнених притулках для нових біженців, які прибувають до Нідерландів.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна працює над тим, щоб стимулювати повернення українців, які під час війни виїхали за кордон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-07 09:31:43