Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

І все ж Лоранс: де подивитися фільм Ксавʼє Долана та чому варто це зробити

Напередодні ювілею канадського режисера Ксавʼє Долана в українських кінотеатрах стартує ретропоказ його стрічки І все ж Лоранс. Дивитися мелодраму про шлях до істинного “я” на великих екранах можна з 14 березня.

Де дивитися ретропоказ фільму І все ж Лоран

Кіномани чотирьох українських міст зможуть відвідати не лише покази, а й прослухати лекції, присвячені стрічці про людину, що проходить непростий процес усвідомлення та прийняття себе.

  • Львів
    16 березня, Планета кіно (Forum Lviv)
  • Одеса
    18 березня, Multiplex Gagarinn Plaza
  • Дніпро
    19 березня, Multiplex Дафі Imax
  • Житомир
    20 березня, Multiplex Глобал UA

Покази в інших містах та кінотеатрах.

Зараз дивляться

  • Київ
    Планета кіно (Blockbuster)
    Жовтень
  • Львів
    Планета кіно (Forum Lviv)

Чому треба подивитися фільм І все ж Лоранс

Є цілих пʼять причин для того, щоби переглянути мелодраму, але про все по черзі.

  • Сюжет стрічки

Події розгортаються навколо вчителя старшої школи та письменника Лоранса, який без тями закоханий у свою дівчину Фред. Проте життя робить різкий розворот, коли Лоранс зізнається партнерці про свою транссексуальність і намір жити як жінка. Фред обіцяє підтримувати його під час переходу. Проте рішення пари не знаходить розуміння у друзів, родини та людей навколо.

На створення картини Ксавʼє Долана надихнула історія Люс Баярже. Потім зʼясувалося, що його продюсерка Ліз Лафонтен була у стосунках з Баярже, від яких в неї є син Мікаель. Тож до початку знімального процесу режисер попрохав у колеги згоди на випуск фільму, що розповідає її власну драму.

  •  Акторський склад

Головну роль у стрічці виконав Мельвіль Пупо, якого ви могли бачити в стрічках Щасливий випадок і Одного чудового ранку. Цікаво, що спершу зіграти Лоранса мав Луї Гаррель, проте він вибув з акторського складу ще до початку знімання.

Роль Фред у фільмі дісталася Сюзанн Клеман, що також зіграла в іншій роботі Долана під назвою Мамочка. Також у стрічці ви побачите чотириразову лауреатку премії Сезар Наталі Бай (Це всього лиш кінець світу, Впіймай мене, якщо зможеш).

  • Постать режисера

У Ксавʼє Долана є призи з кінофестивалів у Каннах, Венеції та Торонто, а також премій Люм’єр та Сезар. Українським поціновувачам кіномистецтва глядачу відомі такі роботи режисера як Це всього лиш кінець світу, Мамочка і Том на фермі. Цього року Ксавʼє Долан відсвяткує 35-річчя.

До слова, світова прем’єра картини І все ж Лоранс відбулась у Каннах, де отримала Queer Palm та приз за Найкращу жіночу роль у категорії Особливий погляд.

Музичний супровід картини створює емоційне тло та підкреслює ключові моменти у фільмі. За кадром ви зможете почути композиції різних класиків, а також треки The Cure, Duran Duran, Depeche Mode та Селін Діон.

  • Візуальна естетика

Кіногурмани неодмінно оцінять гру світла, кольорів та композиції. Кадри в І все ж Лоранс схожі на малюнки, що оживають перед поглядом глядачів.

Цей фільм неодмінно зачепить та змусить задуматися про важливі теми та терпимість одне до одного. Ця мелодрама стане справжнім відкриттям для тих, хто цінує високоякісне кіно.

Фото: Артхаус Трафік

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-07 08:30:27