Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Жителя Чернігівщини засуджено на 15 років за держзраду та дезертирство

Деснянський районний суд Чернігова присудив до 15 років позбавлення волі мешканця Чернігова громадянина Бєлоногова Є.Л., який у 2014 році служив у Криму та після анексії півострова перейшов на бік ворога. Запроданець був виявлений та притягнутий до передбаченої законом відповідальності завдяки цілеспрямованій роботі співробітників військової контррозвідки СБ України, — пише sknews.net.

Як відомо з вироку суду, громадянин Бєлоногов Є.Л. станом на березень 2014 року проходив військову службу за контрактом у 47 полку спеціального призначення внутрішніх військ МВС України, яка до 29.03.2014 дислокувалась в с. Краснокам`янка Феодосійського району Автономної Республіки Крим, на посаді стрільця першої роти у військовому званні «сержант».

Чоловік був уродженцем м. Красноармійськ Саратовської області рф. Мав громадянство України.

З 2000 року мешкав у Чернігові. У 2010-у був призваний на строкову військову службу, яку спочатку проходив у Львівській області, потім – на території АР Крим. У 2011 році звільнився з військовою служби та повернувся в м. Чернігів. У тому ж році уклав контракт і продовжив проходити військову службу у Внутрішніх військах МВС України на території Криму.

Також Бєлоногов був залучений на охорону громадського порядку у м. Києві під час Революції Гідності, а після подій лютого 2014 року разом зі своїм підрозділом повернувся на територію АР Крим у військову частину.

Після анексії Криму зрадник прийняв рішення прийняти присягу ворогові.

Чоловік вступив на військову службу до росгвардії, у подальшому приблизно в 2017—2018 роках був переведений для проходження служби до Чечні, де і зараз перебуває. Підтримав військову агресію росії проти України, вважав, що рф не вчиняла злочину проти України. За іншими свідченнями, дезертир разом зі своєю дружиною переїхали в Чечню у 2016 році.

Співслужбовець, який проходив службу зі зрадником та був його командиром, підтвердив, що обвинувачений виявив бажання проходити службу в рф, викладав фото у соціальних мережах, на знімках він вже був в армійській формі рф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вирок суду набрав законної сили. Строк відбування призначеного покарання розпочнеться з моменту фактичного затримання злочинця.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Telegram
Viber
Facebook
Instagram


Джерело: mynizhyn.com
2024-03-04 17:25:07