Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британія вкладе понад $300 млн, щоб закупити артилерійські снаряди для ЗСУ

Протягом року Велика Британія витратить 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США) на закупівлю та активізацію ланцюгів постачання для виробництва артилерійських боєприпасів для України.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Зазначено, що артилерія виявилася критично важливою для успіхів України на полі бою. З її допомогою ЗСУ постійно послаблють війська РФ і не дають їм змоги здійснювати значні прориви.

Зараз дивляться

– Україна особливо відзначилася високоефективним використанням своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню – з використанням безпілотників і радіолокаційних систем, наданих Британією, для швидкого виявлення місць розташування активної артилерії РФ і швидкого відкриття вогню у відповідь для її знищення, – йдеться у повідомленні.

Окрім артилерії та анонсованих раніше міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом ракет Brimstone, уряд повідомив про підписання серії мільйонних контрактів між закупівельним агентством Міноборони і британською Cook Defence Systems щодо постачання сотень запасних гусениць для танків та бронемашин. Це дозволить ЗСУ відновлювати та ремонтувати техніку, пошкоджену протитанковою зброєю та мінами.

Контракти будуть фінансуватися як за рахунок коштів Великої Британії, так і за рахунок коштів Міжнародного фонду для України.

Раніше експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив впевненість, що Україна переможе у війні з РФ.

Фото: 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-24 13:07:40