Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

прогноз з 26.02.2024 до 03.03.2024

Впродовж усього лютого середні температурні показники були дещо вищі за кліматичну норму. На деяких метеостанціях України зафіксували історичні рекорди температур: максимальної денної температури, або середньої добової, або навіть найтепліші ночі.

До кінця зими така тенденція зберігатиметься, розповіла Фактам ICTV синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, у найближчій синоптичній перспективі – це тиждень-півтора – погода переважно буде з плюсовими значеннями температури.

Зараз дивляться

Антициклон зі сходу

– Водночас зі сходу, з території Росії, до України заходить потужний антициклон, який забезпечить нам спокійну погоду з проясненнями в нічні години. Так, приземний шар повітря буде охолоджуватися і нічні температури по Лівобережжю будуть мінусовими, – зауважила синоптикиня.

Своєю чергою із заходу впливатиме поле зниженого тиску, тому у західних областях очікується більше хмарності, часом незначні опади. Але до середини наступного тижня східний антициклон посилюватиметься й опади припиняться практично по всій території України. При цьому знизиться температура.

У денні години все одно залишатиметься +11-16°C у південних областях та на Закарпатті, у решті областей +3-9°C, а в нічні години можливий незначний мороз.

pixabay

Пориви вітру в Україні

Україна зараз перебуває між двома баричними утвореннями, тому на суботу в багатьох областях, особливо центральних та частково західних, прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с.

Погода в Києві

З понеділка у Києві буде тепло, переважно без опадів, проте можливі пориви вітру. У денні години до +10°C, а нічні показники з середини наступного тижня можуть бути близько нуля, розповіла Наталія Птуха.

pixabay

Прогноз погоди на 24 лютого

За даними Укргідрометцентру, прогнозується мінлива хмарність, без опадів, лише на крайньому заході країни вдень невеликий дощ. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. Вдень у центральних, більшості північних та Одеській областях пориви до 15-20 м/с.

Температура вночі +2-7°C, вдень +8-13°C, на Прикарпатті, Одещині та в Криму до +15°C.

У східних, Сумській, Полтавській та Запорізькій областях вночі від +3°C до -2°C, вдень +4-9°C.

Прогноз погоди на 25-26 лютого

Переважно хмарно з проясненнями, без опадів, лише в західних та Житомирській областях місцями невеликий дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

Температура у східній частині вночі 0-5° морозу, вдень +2-7°C; на решті території вночі +1-6°C, а вдень +5-10°C. На Закарпатті, Прикарпатті, півдні Одещини та в Криму вдень прогнозується +11-16°C.

На високогір’ї Карпат невеликий дощ та мокрий сніг, температура вночі близько 0°C, вдень +1-6°C.

Погода на 27-28 лютого

Опади не прогнозуються. Температура у східних областях вночі -1-6°C, вдень +1-6°C; у західних областях вночі -1-7°C, вдень +7-13°C; на Закарпатті до +16°C. На решті території вночі від +3°C до -3°C, вдень +3-9°C.

Прогноз на 29 лютого – 4 березня

Переважно без опадів, лише 3-4 березня на Закарпатті та в Карпатах можливий невеликий дощ, вночі з мокрим снігом.

Температура у східних областях вночі -1-6°C, вдень +1-6°C; на решті території вночі від +3°C до -3°C, вдень +3-9°C. У західних та південних областях +7-13°C, на Закарпатті +11-16°C.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-24 08:00:14