Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У ГУР назвали кількість військ РФ в Україні та здатності Росії виготовляти ракети

На окупованих територіях України розгорнуто понад 500 тис. російських військ, включно із підрозділами Росгвардії, які проводять фільтраційні заходи в українських містах.

Крім того, на сьогодні Росія самотужки не може виготовляти необхідний їй рівень ракет й іншого озброєння, який би задовільняв той темп бойових дій, який є у війні з Україною.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів в коментарі Фактам ICTV.

Зараз дивляться

Досягнення ГУР

Головним досягненням за два роки війни Юсов назвав те, що Україна вистояла у протистоянні Російській Федерації.

– Попри ці виклики Україна вистояла, витримала і показала усьому світу, що вона здатна чинити опір державі-агресору, яка набагато більша за розміром та потенціалом, – сказав він.

За його словами, ГУР були залучені звільнення півночі України та Харківщини, а також до звільнення острова Зміїний та до рейдів в окупований Крим.

– Це лише неповний перелік операцій. Звичайно, багато операцій залишається за кадром, особливо ті, які відбуваються на території держави-агресора. Але те, що там палає, вибухає і гуркотить, дуже нам допомагає. І це те, що відбувається часто і останнім часом – відбувається ще частіше, – сказав він.

Крім того, українські розвідники залучені до роботи на окупованих територіях, інформацію про які можна буде розповсюджувати лише після війни.

Юсов каже, що операція з Кримським мостом ще не завершена, але він, як легітимний для ураження військовий об’єкти інфраструктури ворога, буде знищений.

Паралельно із цим, знищення значної кількості військових кораблів РФ у Чорному морі дозволило українцям вільніше себе почувати в своїх акваторіях.

Іранські балістичні ракети

Також представник ГУР прокоментував поставку до Росії Іраном балістичних ракет.

– Росія продовжує нарощувати і збільшувати потужності власного ВПК, але вони не встигають за планами і потужності, які є, не дозволяють забезпечувати усі потреби для проведення бойових дій і продовження війни проти України. Тому так, вони шукають міжнародної підтримки, і певна нуменклатура з КНДР та Ірану також надається, – каже він.

За його словами, це свідчить про те, що “самотужки друга армія світу не витягує”.

Юсов додає, що сьогодні Росія не здатна відновити свої ракетні запаси до рівня перед 24 лютого 2022 року, а запаси по багатьох позиціях були вичерпані, тому все те, що виробляється – одразу використовується ворогом проти України.

– Ті паузи із ракетними ударами, які ми час від часу спостерігаємо, вони відбуваються, зокрема, через те, що ворог намагається накопичувати (ракети, – Ред.). Так, загроза зберігається, вона серйозна, нехтувати нею не можна. Але певний темп, який ворог взяв ще минулого року, вони не можуть підтримувати, тим паче підтримувати самотужки, – каже представник розвідки.

Скільки військ РФ в Україні

За словами Андрія Юсова, сукупне угруповання російських військ на тимчасово окупованих територіях України налічує понад 500 тис.

– Це разом із силами Росгвардії, які мають забезпечувати фільтраційні заходи проти місцевого населення, – каже він.

Вбивство Кузьмінова

Представник ГУР також прокоментував ймовірне вбивство російського льотчика вертольота Мі-8 Максима Кузьмінова, який, за даними ЗМІ, був вбитий на території Іспанії.

– Додатково коментувати не будемо. Так, підтверджується смерть, – сказав він.

Водночас Юсов додав, що Україна виконала усі взяті на себе зобов’язання та заходи безпеки щодо Кузьмінова, але, каже представник ГУР, “є рішення, які люди ухвалюють самостійно”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 23:52:29