Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Виробництво снарядів в РФ: країна-агресор збирається збільшити потужності

У 2024 році РФ хоче вийти на обсяг у 2,7 млн снарядів, зокрема, тогоріч окупанти спромоглися виробити близько 2 млн боєприпасів калібру 122 мм, 152 мм.

Про це в інтерв’ю виданню Інтерфакс-Україна повідомив заступник начальника ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький.

– Росія змогла виготовити 2 млн боєприпасів, а цього року, здається, хоче вийти на 2,7 млн боєприпасів. Але це плани. Подивимося, чи будуть вони здійснені, – наголосив він.

Виробництво снарядів у РФ

Скібіцький зазначив, що озвучені обсяги вимагають модернізації виробництва, і важливу роль у протистоянні цьому відіграють санкції.

Зараз дивляться

– Тому ми просимо партнерів, що санкції мають бути спрямовані на верстати, на матеріали, з яких виробляють електронні чипи, мікросхеми тощо. Тож це дуже широкий спектр, у цьому напрямку зараз працює і Головне управління розвідки, і вся наша розвідувальна спільнота.

Це стосується всього, що пов’язано з виробництвом озброєння. І я вже не кажу про кількість підприємств, які Росія залучила у виробництво. Десятки підприємств, компаній пов’язані з виробництвом того чи іншого боєприпасу чи виду озброєння й техніки, – зазначив генерал-майор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 15:08:47