Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Блокування кордону – МЗС відреагувало на нову польську акцію протесту

Міністерство закордонних справ України наголошує, що блокування польсько-українського кордону під будь-якими гаслами, не має виправдання.

Про це наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, наземні пункти пропуску залишаються важливими в умовах російської війни проти України. А дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття російської агресії.

Зараз дивляться

Також у МЗС вважають неприйнятним агресивну поведінку протестувальників щодо українців та українських вантажів, які перетинають кордон.

— Кордон Польщі та України — це і кордон ЄС. Він не має бути заручником будь-яких політичних інтересів. Антиукраїнські гасла, які лунають на кордоні, підтверджують політично вмотивований характер акції, – заявив Олег Ніколенко і зауважив, що мета таких акцій провокування подальшого загострення двосторонніх відносин.

При цьому протестувальники не згадують загрози, пов’язані з імпортом зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з Росії та інших країн, наголошує речник МЗС.

З огляду на події, Міністерство закордонних справ України закликає польську владу надати правову оцінку діям учасників акцій та забезпечити розблокування кордону. Крім того, МЗС закликає урядовців вжити необхідних заходів задля припинення антиукраїнської риторики, яка базується на безпідставних аргументах.

Речник зовнішньополітичного відомства України наголошує, зараз надзвичайно важливо зберегти той рівень солідарності, який побудували дві країни за останні роки.

– Українці та поляки повинні стати на захист добросусідських взаємин, дати відсіч будь-яким спробам підірвати взаємну довіру та поставити під удар безпеку наших держав, – заявив Олег Ніколенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-20 11:47:35