Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Максиму Кузьмінову пропонували лишитися в Україні – Данілов

Фото: Апарат РНБО

Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав до України ворожий гелікоптер Мі-8, вирішив переїхати до Іспанії замість того, щоб залишитися в Україні.

Про це Українській правді заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

– Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він лишався в Україні. Він точно тут був би захищений. І я не думаю, що вони так тут могли б бешкетувати, як це відбулося в Іспанії, – сказав він.

Співрозмовник Української правди в ГУР Міноборони розповів, що Максим Кузьмінов запросив свою колишню до себе, а згодом його знайшли застреленим. Неподалік виявили згорілу машину, на якій, ймовірно, тікали ліквідатори.

Зараз дивляться

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, якщо до цього причетні росіяни, то це не перший випадок, коли на території країни Євросоюзу вони вбивають людей.

При цьому він зауважив, що зараз мало що відомо, тож треба дочекатися офіційних документів та висновків від іспанської сторони.

– Зараз я не робив би поспішних висновків. Треба отримати відповідне підтвердження, розуміти, що сталося, – наголосив Олексій Данілов.

Що відомо про Максима Кузьмінова

9 серпня 2023 року Кузьмінов перегнав ворожий гелікоптер Мі-8 до Вовчанської громади у Харківській області. Українські спецслужби вивезли усю родину російського пілота за кордон.

У вересні 2023 року начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів деталі спецоперації з вертольотом Мі-8.

19 лютого у ГУР Міністерства оборони підтвердили смерть російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-20 08:42:55