Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що відбулося в Авдіївці на позиції Зеніт – пояснення 110 ОМБр

Фото: Факти ICTV

Декількох важкопоранених і загиблих військових справді не вдалося евакуювати з опорного пункту Зеніт в Авдіївці. Тоді сили РФ розвивали швидкий і масштабний наступ, не залишаючи шансів для повторних спроб.

Про це йдеться у повідомленні 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Що відбулося в Авдіївці

– Вихід особового складу 110 бригади з Авдіївки відбувався в умовах безперервного бомбардування авіацією, артилерійських обстрілів, атак FPV-дронів, на евакуаційні автомобілі, шляхи. Декількох важкопоранених і загиблих військових не вдалося евакуювати, – йдеться у повідомленні.

У 110 ОМБр зазначили, що через повне оточення опорного пункту Зеніт вирішили зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з Росією про обмін полонених, щоб надати допомогу українським важкопораненим беззбройним військовим.

Зараз дивляться

Ворог повідомив координаторів процесу, що погоджується провести евакуацію українських поранених воїнів і надати допомогу, а надалі – обміняти. У бригаді зазначили, що українські військовослужбовці отримали наказ зберегти власні життя.

Кого розстріляли в Авдіївці

– Що трапилося надалі – ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео з захопленої позиції Зеніт родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними, ворог розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, ймовірно, він був з приданого підрозділу, – пояснили в 110 ОМБр.

Там наголосили, що Збройні сили Росії – терористи та воєнні злочинці, які розстріляли беззбройних поранених. Відповідні органи проведуть розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У 110 ОМБр запевняють, що дадуть гідну відповідь за злочини, помстяться за кожного закатованого українського воїна, а ЗСУ надалі тримають оборону, тому що ворог не припиняє спроб наступу. Там нагадали, що війна жорстока, а українці виборюють свободу високою ціною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 22:43:46