Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи надсилатимуть повістки в додатку Дія – пояснення Мінцифри

У мобільному додатку Дія не буде жодних сервісів, пов’язаних з мобілізацією в Україні та відправлянням повісток, в якому б форматі Верховна Рада не ухвалила відповідний законопроєкт.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. За його словами, в додатку Дія не планують відправляти повістки військовозобов’язаним.

Обговорення повісток в Дії

– Я не хочу говорити про можливі сценарії, бо закон ще готується до другого читання. Єдине, можу запевнити ще раз, що в Дії не планується відправляти повістки. Там не буде сервісів, які пов’язані з мобілізацією, в якому б форматі Рада не ухвалила законопроєкт, – стверджує Федоров.

Очільник Мінцифри зазначив, що поки що немає остаточно ухваленого законопроєкту про повістки військовозобов’язаним в Україні в будь-якій електронній системі.

Зараз дивляться

Чи буде смарт-мобілізація в Дії

За словами Федорова, потрібно дивитися, в якому форматі ухвалять законопроєкт про мобілізацію, щоб вибудовувати комунікацію з суспільством. На його думку, все повинно бути відкрито, щоб уникнути зловживань.

– Багато залежить від швидкості розвитку інформаційної системи, яка розробляється на базі Міноборони. У нас формат партнерської роботи. Ще фінально вирішуємо, на базі чого це буде. Хочемо інституційно все робити на базі Міноборони, щоб вони потім продовжили цим управляти. Виглядає так, що в Дії це робити нелогічно і цього в ній не буде, – стверджує він.

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 21:11:53