Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Припинення підтримки України може зашкодити економіці США – Пісторіус

Глава Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав американських законодавців схвалити додаткову військову допомогу Україні, що застрягла в Конгресі. Він попередив, що відмова від підтримки Києва може зашкодити економічним інтересам США.

Про це міністр сказав на Мюнхенській конференції з питань безпеки, пише Bloomberg.

За словами Пісторіуса, якщо не зупинити агресію Москви, це може не лише зашкодити співробітництву у сфері безпеки і завдати шкоди оборонним підрядникам США, але й послабити Європу в цілому і порушити торговельні відносини блоку з найбільшою економікою світу.

Зараз дивляться

– Одним з аспектів нашого трансатлантичного співробітництва є те, що ми підписали сотні контрактів на мільярди доларів і готуємо нові. Очевидно, що альянс заради безпеки приносить багато переваг – для обох сторін, – вказав він.

Глава оборонного відомства Німеччини також наголосив, що поразка України матиме серйозні наслідки не лише для Європи, але й для США, оскільки вторгнення російського диктатора Володимира Путіна є загрозою для “міжнародного порядку, заснованого на правилах”.

– Географічно Європа далеко від Айови чи Вісконсіна, але з точки зору політики безпеки вона дуже близька. Менша безпека в Європі означає меншу безпеку для Сполучених Штатів. Ми не повинні сприймати свободу як належне. Ми повинні її захищати. Ми повинні боротися за неї, якщо це необхідно, – додав міністр.

Пісторіус розповів, що він бачить докази того, що союзники посилюють допомогу Україні.

– Велика Британія робить все більше і більше, Франція збільшує свою підтримку. Я абсолютно впевнений, що ми зможемо досягти значної підтримки протягом наступних місяців і років. Але, звичайно, це нелегко. Гроші не безмежні, – підсумував він.

13 лютого Сенат США ухвалив законопроєкт на суму понад $95 млрд, що передачає фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. З них – $60 млрд для України.

16 лютого Палата представників Конгресу США, не схваливши законопроєкт щодо фінансової підтримки Україні, Ізраїлю та Тайваню, ухвалила рішення піти на перерву до 28 лютого.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 07:04:11