Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Захоплення Авдіївки – які основні проблеми у Сил оборони

Українські війська напередодні були змушені відійти від Авдіївки Донецької області, за яку десять років точилися бої, а в останні два — найзапекліші.

Це спричинило низку проблем, але аналітики CNN особливо чітко виділяють чотири.

Чому ЗСУ вийшли з Авдіївки

Першим військові експерти називають звичайно дефіцит артилерійських снарядів. Нестача цього ресурсу спричинена затримкою допомоги озброєнь з боку Конгресу Сполучених Штатів, який, на жаль, не поспішає виносити питання на голосування.

Зараз дивляться

У таких умовах проводити оборону на лінії фронту вздовж понад 1000 км практично неможливо.

Наступна обставина, яка, безперечно, послаблювала українські позиції – це обмежений ресурс в особовому складі. У той час як найкращі підрозділи Сил оборони захищали місто протягом двох років, практично не змінюючись, на підкріплення окупантам Росії вдалося мобілізувати армію в 300 тисяч солдатів.

Третя причина – перевага російських сил в небі. Один із командирів в Авдіївці повідомив, що його війська зазнали 60 авіаударів за останні 24 години.

У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський звернувся до міжнародних партнерів у Мюнхені із закликом “розблокувати небо”, маючи на увазі прискорення постачання бойової авіації, включаючи винищувачі F-16.

Водночас на Заході перспективу постачання цих американських літаків вважають хоч і здатним змінити баланс сил у небі, але все одно залишить за собою четверту проблему. А нею вважають потребу українських захисників у ракетних системах великої дальності для ураження ворога.

— Українці швидко адаптуються до нової позиції активної оборони, яка знекровлюватиме російські сили. Але вони можуть виграти битву тут – і по той бік лінії фронту – лише шляхом поступової зміни технологій та подальшого впровадження західного обладнання, – резюмували в аналітичній статті СNN.

Авдіївка на карті бойових дій

Мапа: DeepState


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 01:14:31