Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна має три нові угоди

Угоди у сфері безпеки та військової допомоги, укладені з Німеччиною, Францією та ще низкою країн, а також ті, що перебувають на етапі підготовки не є альтернативою військовій допомозі з боку США. 

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю за підсумками Мюнхенської конференції з безпеки.

Підсумки безпекової конференції у Мюнхені

– Три угоди є сьогодні у нас. Була розмова ще з кількома країнами. Є домовленості щодо безпекових угод… узгоджено ще кілька угод, і ми будемо нарощувати ці гарантії безпеки. Я не вважаю, що це альтернатива допомоги Сполучених Штатів – мене просто запитували про це. Я вважаю, що це дуже важлива, абсолютно інша, додаткова потужна допомога Україні, на яку можуть розраховувати українці – не на рік, не на два – на 10 років, – сказав український президент. 

Зеленський зазначив, що поки немає гарантій безпеки від США, але висловив оптимізм щодо їхніх перспектив. 

Зараз дивляться

– Команди вже працюють, два етапи переговорів уже були. Бачу в цьому найближчим часом позитив,  – додав він. 

Зеленський назвав “потужними” угоди, укладені з Німеччиною та Францією, і повідомив, що очікує на візит президента Франції Емманюея Макрона до України.

– Сьогодні дві угоди – з Німеччиною та Францією – дуже важливі, потужні. Десятирічні угоди, на цей рік від Німеччини 7,1 млрд підтримки – це потужний пакет… Поки що німецька угода одна з найпотужніших. Хоча, проте, вони дуже відрізняються. І французьку угоду сильну ми очікуємо із серйозним пакетом – є щодо неї вже рішення Емманюеля Макрона. Також ми його очікуємо в Україні. Він сказав, що буде, про дату не можу поки що через нюанси з безпекою говорити. Це також важливо,  сказав український президент.

Нагадаємо, у пʼятницю, 16 лютого Зеленський відвідав Берлін, де разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом підписав двосторонню угоду про безпекову співпрацю в продовження декларації G7 про гарантії безпеки для України.

Володимир Зеленський, Мюнхенська конференція з безпеки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-19 00:27:14