Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

що буде якщо ворог захопить місто

Фото: Генштаб ЗСУ

Втрата Авдіївки не дає росіянам значної переваги, як і для України вона не є значною поразкою.

Про це напередодні під час конференції у Лондон заявив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Бен Годжес.

Він зазначив, що в Авдіївці росіяни роблять те, що вміють найкраще.

Зараз дивляться

– У них є здатність продовжувати пускати в м’ясорубку велику кількість людей. Думаю, що генерал Сирський витратить цей рік на стабілізацію всього фронту. Будуть тактичні здобутки та втрати з обох сторін. Але великих рухів я не передбачаю, – сказав він. 

– Скажімо, вони нарешті захоплять Авдіївку, і що тоді? Ви пам’ятаєте тисячі людей вбитих навколо Бахмута. Тоді що? Там немає знаменитого корпусу Червоної армії, що ховається в лісі й чекає, коли його використають, навіть якщо захоплять Авдіївку, – додав американський генерал.

Авдіївка на карті бойових дій 16.02.2024/DeepState Map

Він зауважив, що наразі Україна робить усе можливе, щоб виграти час на наступний рік, який, на його думку, може стати вирішальним роком цієї війни.

– Я не вірю, що росіяни зможуть нокаутувати Україну цього року. Я думаю, що генерал Сирський витратить цей рік на стабілізацію всього фронту. Будуть тактичні здобутки та втрати з обох сторін. Але великих рухів я не передбачаю, – наголосив Годжес.

Ситуація в Авдіївці

У межах Авдіївки тривають запеклі бої. Противник завдає масованих бомбових ударів удень і вночі, не припиняє штурми одночасно з декількох напрямків.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський повідомив, що наші війська застосовують усі наявні засоби для стримування ворога. Відбувається планове підсилення підрозділів.

Щоб розширити логістичні коридори, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістика працює. За дорученням головнокомандувача Збройних сил України захисникам і захисницям Авдіївки у збільшених обсягах постачаються боєприпаси та інші засоби ураження. Стійке керування військами забезпечене.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-16 23:14:01