Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

усе, що відомо, реакція дружини та причини смерті

16 лютого місцеве управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ повідомило про несподівану смерть російського опозиційного політика Олексія Навального. 

Що відомо про загадкову смерть Навального 

У Федеральній службі виконання покарань заявляють, що 16 лютого у виправній колонії №3 “засудженому Олексію Навальному стало зле після прогулянки. Майже відразу він знепритомнів”.

В УФСВП РФ по Ямало-Ненецькому округу стверджують, що “негайно прибули медичні працівники установи, викликали швидку медичну допомогу”.

Зараз дивляться

– Усі необхідні реанімаційні заходи не мали позитивних результатів. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються, – йдеться в повідомленні.

У російських Тelegram-каналах припускають, що причиною смерті Навального міг бути тромб.

Один з членів команди Навального Іван Жданов розповів, що за правилами родичів мають повідомити про смерть ув’язненого протягом доби, але поки що жодних повідомлень не було.

Болгарський журналіст-розслідувач Христо Грозєв у своєму Twitter зазначив, що пресреліз про смерть Навального був опублікований буквально через дві хвилини після часу його смерті.

Тимчасом у соцмережах зʼявилося відео з Олексієм Навальним, який 15 лютого брав участь по відеозв’язку з колонії у засіданні Ковровського суду.

На кадрах він посміхається та виглядає здоровим. Навальний жартує із суддею, що веде засідання щодо чергового обвинувачення опозиціонера, й іронічно просить перерахувати йому грошей, адже вони “закінчуються через неправові рішення”.

Реакція дружини Навального на смерть чоловіка 

Дружина Олексія Навального Юлія Навальна під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, заявила, що остаточно не впевнена у правдивості інформації смерті її чоловіка.

Вона закликала світову спільноту обʼєднатися проти президента Росії Володимира Путіна, якщо новина про смерть Навального виявиться правдою.

– Я не знаю, вірити чи ні, тим новинам, жахливим новинам, які ми отримуємо із державних джерел. Якщо це правда, я хочу, щоб Путін, все його оточення, друзі, уряд, знали, що вони понесуть за те, що зробили з нашою родиною, нашою країною, моїм чоловіком відповідальність. І це станеться незабаром, — заявила Навальна.

Новину про смерть Олексія Навального прокоментував і президент України Володимир Зеленський.

– Очевидно, він убитий Путіним, як і тисячі замучених і закатованих через одну цю істоту. Йому байдуже, хто загине, щоб він зберіг свої позиції, – наголосив глава держави.

Тим часом у Федеральній службі виконання покарань заявляють, що причини раптової смерті Олексія Навального ще встановлюються.

Як повідомляє російський паблік База у Москві люди збираються на акцію протесту у звʼязку зі смертю Навального.  Співробітники другого московського спецполку підняті по тривозі. Усім співробітникам у терміновому порядку потрібно прибути на базу.

По тривозі було піднято і перший полк поліції. За даними Бази, таку вказівку було дано через заклики до участі в незаконних масових заходах, які нібито з’явилися в соцмережах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-16 18:47:49