Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Застосунок Мрія: Кабмін ухвалив рішення про запуск освітнього додатку

Освітній застосунок Мрія невдовзі запрацює в Україні. Відповідну постанову підтримав Кабінет міністрів. Розробники передбачають, що це зробить навчальний процес сучаснішим та ефективнішим для самих школярів, а також їхніх батьків та вчителів.

За словами міністра освіти Оксена Лісового, цей додаток допоможе учням будувати власний освітній шлях та зорієнтуватися у матеріалі.

Застосунок Мрія – які функції будуть в додатку і що таке Мрія-ID

У Мінцифрі зазначили, що завдяки застосунку школярі зможуть шукати можливості для розвитку в цікавих їм сферах, вчителі — розвивати освітній процес, а батьки — контролювати його.

Зараз дивляться

На першому етапі у Мрії будуть доступні кілька основних функцій.

  • Профіль учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності.
  • Мультимедійні навчальні матеріали.
  • Збір, обробка, накопичення, передача та відображення даних про освітній процес.
  • Мрія-ID — унікальний освітній документ, який прирівнюється до учнівського.

Крім того, застосунок Мрія має сприяти автоматизації управління закладами освіти для посилення безпеки та контакту з державою. У додатку також планують використовувати штучний інтелект. Так хочуть зменшити навантаження на вчителів та надати учням і їхнім батькам нові освітні можливості.

Що кажуть в Міносвіти про застосунок Мрія

Очільник відомства Оксен Лісовий зазначив, що Мрія надасть учням можливості входу в особистий освітній простір. Адже застосунок вкаже їм, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу та які саме освітні матеріали стануть їм у пригоді.

– Освіта має створювати можливості для самореалізації. Ставка має бути однозначно на талант. Саме це допоможе розвинути людський капітал, а заразом і сильну економіку. Тож крок за кроком рухаємося у цьому напрямку, – зазначив Оксен Лісовий у своєму Facebook.

Очільник Міносвіти додав, що альтернатива учнівського квитка – Мрія-ID – працюватиме за тим же принципом, що і документи в Дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-16 18:38:01