Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Головні новини за ніч 16 лютого: добірка актуальних подій

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Бої за Авдіївку: ситуація критична

В районі Авдіївки критична ситуація. Співвідношення військ там на сьогодні на одну бригаду ЗСУ сім бригад окупантів. Про це повідомив пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін в ефірі Радіо Свобода.

– Треба розуміти, що тут проти нас дві армії. Співвідношення приблизно один до семи. Якщо порівнювати з Бахмутом, де ми теж були в обороні під час Вагнера, то там була суміш між зеками та спецурою, то тут лінійні бригади механізовані РФ та спеціалісти з ГРУ (Головне управління Генерального штабу Збройних сил РФ – Ред.). Тобто, це, напевно, найсерйозніший кулак Російської Федерації в Україні, – сказав він.

Зараз дивляться

Нині в районі Авдіївки українські сили перебувають у складному форматі оборони.

У Білому домі заявили про загрозу втрати Авдіївки

У Білому домі бої на Авдіївському напрямку вважають критичними, тому Конгресу США не варто зволікати з ухваленням нового пакету допомоги для України. Інакше у ЗСУ не буде ресурсів тримати оборону, й Авдіївку візьмуть під контроль російські окупанти. Про це заявив офіційний представник Держдепу США Джон Кірбі під час брифінгу з американською пресою.

У Миргороді Полтавської області прогриміли вибухи

У ніч на 16 лютого прогриміли потужні вибухи в Миргороді Полтавської області.

Раніше Повітряні сили ЗСУ попередили, що в напрямку Миргорода зафіксовано рух ракет, ймовірно, типу Х-59.

РФ приховує втрати серед екіпажу корабля Цезар Куніков

РФ приховує втрати серед екіпажу великого десантного корабля Цезар Куніков, який пішов на дно 14 лютого.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що зараз важко встановити точну кількість загиблих і поранених членів екіпажу корабля Цезар Куніков. Офіційно на борту корабля було 87 членів екіпажу.

У Палаті представників не схвалили допомогу Україні й оголосили перерву

Президент США Джо Байден у своєму Twitter (X) написав, що відмова проголосувати за законопроєкт щодо виділення Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній воєнній агресії з боку РФ, “не буде забута”.

– Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута, – наголосив він.

Байден доручив провести переговори з РФ щодо ядерної зброї у космосі

Президент Сполучених Штатів Джо Байден доручив своїй адміністрації провести переговори з Росією щодо ймовірного випробування ядерної боєголовки у космічному просторі. Про це повідомив представник Держдепу США Джон Кірбі.

Він зазначив, що Вашингтон має небезпідставні побоювання, що подібний експеримент може мати негативні наслідки для землі, але не став розкривати подробиці.

РФ вербує найманців з низки країн для війни проти України

Російські спецслужби активно вербують громадян Сирії, Непалу, Афганістану, Індії, Конго, Єгипту та країн середньої Азії для війни проти України.

За інформацією Центру національного спротиву, переважно російські окупанти використовують іноземних найманців для штурму позицій Сил оборони України. Іноземців готують на території Росії, а надалі відправляють до України.

Заробітні плати обіцяють від $2 тис. до 4 тис., проте фактично сплачують кілька сотень доларів забезпечення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-16 07:00:17